Doctor Strange - The Sorcerer Supreme

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια ταινία Animation  του 2007,δημιούργημα των Lions Gate studios με κύριο πρωταγωνιστή , τον αρχιμάγο  του σύμπαντος της MARVEL COMICS, Doctor Stephen Strange ή Doctor Strange ,όπως είναι γνωστός.Γεννήθηκε από την συνεργασία του Stan Lee και του Steve Ditko και εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1963, μέσα από τις σελίδες του Strange tales #110.

Αν δεν κάνω λάθος, αυτή είναι και η πρώτη επίσημη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε για αυτόν τον ήρωα και είναι μια παραγωγή της Mig Production 4 ing και φυσικά της Marvel ,της εταιρίας που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα του ήρωα.
Το story  έχει σαν βασικό θέμα το origin του Doctor Strange και πως από ένας από τους καλύτερους νευροχειρούργους του πλανήτη ,καταλήγει μετά από ένα τροχαίο να γίνει ο sorcerer supreme ,που προστατεύει την γη από δαίμονες άλλων διαστάσεων που θέλουν να την κατακτήσουν.
Σχετικά καλή απόδοση αν και προσωπική μου γνώμη είναι πως λόγο του γρήγορου ξεδιπλώματος  της ιστορίας, δημιουργούνται αρκετά σεναριακά κενά, με αποτέλεσμα να προσεγγίζεται ο ήρωας από μια όχι και τόσο ενήλικης μυθοπλασίας σκοπιά.Σίγουρα ένας χαρακτήρας που πολεμάει δαίμονες και κατέχει όλα τα μυστικά της μαγείας, θα μπορούσε να αποδοθεί με μια πιο σκοτεινή και πιο μυστικιστική ατμόσφαιρα.
Παρ' όλα αυτά το εκφραστικό σχέδιο και η τεχνική animation που επιλέχθηκε, εκπληρώνουν τον σκοπό τους με επιτυχία. Παράλληλα, το εύκολο νοηματικό μοντάζ βοηθάει μαζί με τα παραπάνω ώστε ο οποιοσδήποτε λάτρης των κόμικς να περάσει ευχάριστα κατά την θέαση αυτής της ταινίας.
Στα θετικά να προσθέσω και το substory  με τον θάνατο της αδερφής του Doctor Strange που διαδραματίζεται παράλληλα και την μουσική που, αν και όχι κάτι ιδιαίτερο, δημιουργεί ένα μυστήριο και μια ένταση που ταιριάζει στον αποκρυφισμό που αποπνέουν οι ιστορίες του Strange.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου