Bullseye


Όταν σκέφτεσαι τον πιο ικανό πληρωμένο δολοφόνο που έχει περάσει από τις σελίδες των κόμικ, λίγοι είναι οι υποψήφιοι, αλλά ένας ο επικρατέστερος. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Bullseye. Αν και είναι από τους σούπερ κακούς που δεν έχουν κάποια υπερδύναμη όπως συνηθίζεται, είναι πολύ επικίνδυνος, υπολογίσιμος αντίπαλος και αιώνιος εχθρός του Daredevil. Δημιουργήθηκε από τον Marv Wolfman και τον John Romita, Sr.και πρώτο-σχεδιάστηκε από τον Bob Brown στην πρώτη του εμφάνιση στο Daredevil #131 τον Μάρτιο του 1976.
 Το παρελθόν του έχει φροντίσει να το κρύψει καλά, έτσι λίγα είναι γνωστά γι’ αυτόν. Το αληθινό του όνομα δεν το γνωρίζει κανείς, αν και σε μερικές του αποστολές έχει χρησιμοποιήσει το όνομα "Benjamin Poindexter" που σαφώς είναι ψευδώνυμο. Μεγάλωσε στο Bronx με τον αδελφό του και τον βίαιο πατέρα του. Ασχολήθηκε από μικρός με τα όπλα μέσω του αδελφού του και έγινε πολύ καλός σκοπευτής. Οι συχνοί τσακωμοί όμως στο σπίτι, με αφορμή πάντα τον πατέρα του που χτύπαγε αυτόν και τον αδελφό του, ανάγκασαν την Πρόνοια να τον δώσει σε θετούς γονείς. Στο σχολείο ξεχώρισε γρήγορα στη γυμναστική και περισσότερο στο baseball όπου σαν pitcher, οι πετυχημένες μπαλιές του έδιναν συχνά προκρίσεις και νίκες. Του πρότειναν υποτροφία για να παίξει πιο επαγγελματικά αλλά αυτός την αρνήθηκε. Σε ένα όμως αγώνα, μετά από πειράγματα αντιπάλων έχασε την ψυχραιμία του και έριξε την μπάλα στο πρόσωπο ενός παίχτη και τον σκότωσε. Μπήκε τότε στη φυλακή και άρχισε μια εντελώς διαφορετική ζωή.
Ο ψυχρός του χαρακτήρας και οι ιδιαίτερες ικανότητές του τράβηξαν αμέσως τα βλέμματα της NSA (National Security Agency) όπου του πρότειναν να δουλέψει σαν επαγγελματίας εκτελεστής με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Μετά από λίγο καιρό του ανάθεσαν να εκπαιδεύει τους επαναστάτες στρατιώτες Contras στη Νικαράγουα, αλλά σύντομα αποφάσισε να φύγει από την NSA για να δουλεύει μόνος του. Έτσι χρησιμοποίησε τους Contras προς όφελός του και κατέλαβε το αεροδρόμιο που χρησιμοποιούσαν Κολομβιανοί λαθρέμποροι κοκαϊνης για εμπόριο στην Αμερική. Σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει μαφιόζους που ενδιαφέρονταν για αγορά, να τους κλέψει τα χρήματα και να το σκάσει αφήνοντας την ευθύνη στους Contras. Τα σχέδια του όμως τα χάλασε ο Punisher όπου είχε φτάσει εκεί για να αποτρέψει το σχέδιο. Ο Punisher σκότωσε όλους τους μαφιόζους και βρέθηκε να αντιμετωπίζει τον Bullseye όπου δεν μπορύσε να τον πετύχει σε αντίθεση με τον Bullseye όπου τον τραυμάτισε βαριά. Ο τελευταίος μάλιστα έκανε με αίμα στο μέτωπό του, ένα στόχο κοροϊδεύοντας έτσι τον Punisher που αστοχούσε, ένα στόχο που έγινε το σήμα κατατεθέν του.
Σε μερικά χρόνια ο Bullseye θα γινόταν ένας από τους καλύτερους εκτελεστές και όλοι θα τον ήθελαν στο πλευρό τους και κανένας για εχθρό του. Συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον άρχοντα του υποκόσμου τον Kingpin και γνώρισε τον μεγαλύτερο του αντίπαλο τον Daredevil. Οι αναμετρήσεις του πάρα πολλές με νικητές πότε τον ένα και πότε τον άλλον. O Bullseye δεν κατόρθωσε πότε να σκοτώσει τον Daredevil και επειδή ήταν ο μόνος που του ξέφευγε πάντα, ανάπτυξε ένα είδος βεντέτας στο πρόσωπό του και έλεγε πάντα ότι θα τον σκότωνε δωρεάν. Όταν Kingpin προσέλαβε μια δολοφόνο ονόματι Elektra στη θέση του Bullseye, μαθαίνοντας ότι είναι πρώην αγαπημένη του Daredevil την κυνήγησε και την κάρφωσε με το sai (μαχαίρι) της.
Αυτό εξόργισε τον Daredevil όπου μετά από μάχη νίκησε τον Bullseye και του έσπασε την μέση του αφήνοντας τον σχεδόν παράλυτο.
Από την φυλακή τον ελευθέρωσε ο Ιάπωνας επιστήμονας Lord Dark Wind ο οποίος τον έφερε στην Ιαπωνία για να τον θεραπεύσει. Ο Lord Dark Wind ήταν αυτός που μπορούσε να χειριστεί καλύτερα από όλους το πανίσχυρο μέταλλο αδαμάντιο. Ήταν ο ίδιος που έβαλε αδαμάντιο σκελετό στον Wolverine χρόνια πρίν. Έτσι μπόρεσε και αντικατέστησε τα σπασμένα κόκκαλα του Bullseye με αντίστοιχα από αδαμάντιο. Αυτό του έδωσε παραπάνω δύναμη και μεγάλη αντοχή στον πόνο και τους τραυματισμούς.
Εκτός από τον Daredevil έδωσε αρκετές μάχες με τον Punisher, τον Captain America, τον Gambit και επίσης εργοδότες του υπήρξαν ο Kingpin, o Lord Dark Wind και ο Mysterio ανάμεσα σε άλλους.
Όπως προαναφέραμε ο Bullseye δεν έχει υπερδυνάμεις αλλά είναι φονικό όπλο από μόνος του. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα γι’ αυτόν. Ένα τραπουλόχαρτο που πέταξε και έκοψε το λαιμό κάποιου,  οδοντογλυφίδα που πετώντας την από παράθυρο στα 100 μέτρα πέτυχε τον στόχο του και δόντι δικό του που έφτυσε και έσπασε το κρανίο του αντιπάλου του, είναι μερικά παραδείγματα των φοβερών ικανοτήτων του. Έκτος από εξαιρετικός σκοπευτής, ξέρει να χειρίζεται άριστα όλα τα όπλα και γνωρίζει και πολεμικές τέχνες. Είναι πολύ μεθοδικός και πάντα θέλει να γνωρίζει τα θύματά του, παρακολουθώντας τα για να βρίσκει πάντα την κατάλληλη στιγμή που θα χτυπήσει.
Στο σινεμά εμφανίστηκε με τον Colin Farrell σαν Bullseye, στην ταινία Daredevil του 2003, αρκετά επιτυχημένα κατά την γνώμη μου. Ο Farrell μπορεί να του έδωσε μια Ιρλανδική καταγωγή στην ταινία και μια διαφορετική στολή αλλά απέδωσε πολύ καλά τις ικανότητές του, την παράνοια και εμμονή που έχει με τον Daredevil.

3 σχόλια:

  1. Δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν τους άρεσε αυτή η μοναδική απόπειρα για ταινία Dare Devil.
    Πρέπει να είναι από αγνή, καθαρή μιζέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε ότι θα κάνουν reboot με άλλους ηθοποιούς και σενάριο.
    Εμένα η ταινία μου άρεσε, αν εξαιρέσεις τον Afflek που κατά την γνώμη μου δεν του πήγαινε ο ρόλος. Τα υπόλοιπα ήταν πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταινία είναι όντως καλή. Δεν χρειαζόταν τόσο κράξιμο. Αν δεν έπαιζε και ο Afflek θα ήταν ακόμα καλύτερη.Είχε και καλό soundtrack.

    ΑπάντησηΔιαγραφή