Comics and Music Covers Part 1

Ένα εξώφυλλο είναι η «βιτρίνα» ενός συγκροτήματος και πολλές φορές πρέπει να τραβάει τα βλέμματα για να μπορεί να πουλήσει. Σίγουρα η μουσική είναι το κίνητρο για να αγοράσει κάποιος ένα άλμπουμ, αλλά συχνά υπάρχουν εξώφυλλα που είναι καλύτερα από το περιεχόμενό τους. Με τα βινύλια που είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα cd μπορείς να δεις καλύτερα το εξώφυλλο και αυτός είναι ο λόγος που τα προηγούμενα χρόνια τα συγκροτήματα έδιναν μεγάλη βάση στο artwork του άλμπουμ που κυκλοφορούσαν. Υπάρχουν αριστουργήματα, πίνακες ζωγραφικής που άνετα θα μπορούσαν να είναι έργα τέχνης.
 
Για αρχή έχουμε μερικούς σούπερ ήρωες που έκαναν την εμφάνιση τους σε εξώφυλλα άλμπουμ μουσικής:

Το 1987 ο Joe Satriani κυκλοφορεί το Surfing with the Alien και στο εξώφυλλο εμφανίζεται ο Silver Surfer. Η εικόνα είναι από το Silver Surfer #1. Ο John Byrne που σχεδίασε το συγκεκριμένο κόμικ είχε πει ότι η εικόνα είχε χρησιμοποιηθεί χωρίς την δική του άδεια και δεν είχε πληρωθεί ποτέ γι’ αυτό, σε αντίθεση με τα copyrights του άλμπουμ, όπου γραφόταν ότι είχε παρθεί η άδεια από την Marvel.

Στο The Dark Saga των αμερικάνων Iced Earth στο εξώφυλλο είναι ο Spawn. Ο τραγουδιστής των Iced Earth Jon Schaffer είχε συναντηθεί με τον δημιουργό του Spawn, Todd Mc Farlane και του είχε πει το σχέδιό του για ένα μουσικό άλμπουμ για τον ήρωα του. Στην αρχή ο Mc Farlane δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα αλλά αργότερα έδωσε την συγκατάθεσή του.

Οι Iced Earth στο άλμπουμ συλλογή Days of Purgatory χρησιμοποίησαν στο εξώφυλλό του την Purgatori, μια ηρωίδα της Chaos Comics.

Στο single I am the Law των Anthrax το 1987 o Judge Dredd κάνει την εμφάνιση του στο εξώφυλλο. Το τραγούδι αναφέρεται στην χαρακτήρα αυτόν και στις περιπέτειές του.

Στο τρίτο άλμπουμ των Entombed, το Wolverine Blues του 1993, σε μια περιορισμένη έκδοση εμφανίζεται ο Wolverine. Οι Entombed δεν ήθελαν για εξώφυλλο τον Wolverine γιατί δεν ήθελαν το άλμπουμ τους δεν συσχετιζόταν με τον σούπερ ήρωα της Marvel. Η Earache Records έκανε συμφωνία με την Marvel για να προωθήσει το άλμπουμ σε ένα διαφορετικό κοινό και μάλιστα στο ένθετο υπήρχε και ένα μίνι κόμικ του Wolverine.

Το 1985 οι Fink Brothers (δύο μέλη των Madness) κυκλοφορούν το single Mutants in Mega-City One με τον Judge Dredd στο εξώφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου