Computer Warrior

Ένα από τα όνειρα κάθε πιτσιρικά της εποχής των arcades και home computer του 80, ήταν σίγουρα να μπορούσε να ζήσει αληθινά τα παιχνίδια που έπαιζε. Φανταστείτε να παίρνατε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα αγαπημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να νιώθατε την κούραση, την απόγνωση και τον πόνο που θα ήταν τόσο αληθινά, ώστε να μην το διασκεδάζατε όσο θα θέλατε. Το πιο κοντινό θα ήταν σήμερα το Virtual Reality, αλλά το 1985 θα λέγαμε ότι ήταν πολύ επιστημονική φαντασία. Αυτό ήταν το σενάριο του Computer Warrior όπου έκανε το ντεμπούτο του στο περιοδικό Eagle στις 13 Απριλίου του 1985 και συνέχισε για 9 χρόνια.
Δημιουργός του ο Alan Grant που σαφώς είχε εμπνευστεί από την επιτυχία της ταινίας του 1985 Tron όπου διαπραγματευόταν πάνω κάτω την ίδια λογική.
Ήρωας του Computer Warrior είναι ο νεαρός Bobbie Paterson όπου ο φίλος του Martin French, ξαφνικά εξαφανίζεται. Ο Bobbie λαμβάνει ένα γράμμα από τον φίλο του, που του εξηγεί ότι ανακάλυψε ένα κωδικό που του επέτρεπε να «μπαίνει» μέσα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια του κομπιούτερ του και να τα παίζει ζωντανά. Εάν ποτέ εξαφανιζόταν θα σήμαινε ότι είχε χάσει στο παιχνίδι και ότι είχε παγιδευτεί στην “Nightmare Zone”, ένα εφιαλτικό μέρος σε μια άλλη διάσταση όπου θα έμενε αιώνια.
Για να τον ελευθερώσει ο Bobbie θα πρέπει να νικήσει 10 διαφορετικά παιχνίδια χωρίς όμως να χάσει γιατί θα παγιδευόταν και αυτός. Έχοντας ήδη κάποια προβλήματα με τους γονείς του ο νεαρός θα αναγκαστεί να πάρει το κομπιούτερ του φίλου του και να αρχίσει να παίζει ζωντανά. Μετά από πολλές δυσκολίες θα τον ελευθερώσει και θα γίνει ο Computer Warrior. Η σειρά θα τελείωνε εκεί αλλά ήταν τόσο δημοφιλής ώστε μετά από απαίτηση και γράμματα αναγνωστών ο Alan Grant αποφάσισε να την συνεχίσει.
Στην συνέχεια της γίνεται ένα tournament ανάμεσα στους Computer Warriors για την ανάδειξη του Ultimate Warrior ο οποίος θα αντιμετώπιζε τις δυνάμεις της “Nightmare Zone”. Στο tournament αυτό θα έπρεπε να παίξουν ζωντανά παιχνίδια για να βρεθεί ο νικητής. Ο Computer Warlord όπου θα επέβλεπε τον διαγωνισμό θα έστελνε τους χαμένους στη “Nightmare Zone”. Ο Bobbie νίκησε όλους τους υπόλοιπους και αναδείχτηκε Ultimate Warrior. Μετά συνέχισε να μάχεται τις δυνάμεις του σκότους από την “Nightmare Zone” και ελευθέρωσε όσα παιδιά είχαν παγιδευτεί εκεί. Αργότερα στις περιπέτειες έγινε και αυτός Computer Warlord η υπέρτατη τιμή για έναν Computer Warrior.
Στα 9 χρόνια που συνεχίστηκε το comic strip τα παιχνίδια που έπαιζε ο Bobbie ήταν δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια της εποχής για 8bit και 16bit υπολογιστές, που προωθούνταν και συχνά δίνονταν και ως δώρα στους αναγνώστες του περιοδικού Eagle. Οι 30 και άνω που αφιέρωσαν πολύ χρόνο στα computer games μπορεί να αναγνωρίσουν κάποια από αυτά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου