Justice League: Doom

Η DC COMICS είναι γεγονός πως δεν έχει πουλήσει η επινοικιάσει τα δικαιώματα πολλών ηρώων της (σε σχέση με την MARVEL π.χ),  με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε τόσες πολλές κινηματογραφικές μεταφορές. Σε ότι έχει να κάνει όμως  την παραγωγή animation, έχει παράγει πλήθος ποιοτικών ταινιών τα τελευταία χρόνια που σίγουρα απευθύνονται και σε μεγάλα παιδιά.  Μεταφορές γνωστών ιστοριών, origin ηρώων και ευφάνταστες νέες ιστορίες είναι κάποια απο τα θέματα τους.Στης 28 Φεβρουαρίου του 2012  κυκλοφόρησε και το Justice League: Doom . Είναι η δέκατη τρίτη original animation movie της DC και χωρίς αυτό να είναι επίσημο, αποτελεί sequel στην ταινία :Crisis on two earths. Πριν συνεχίσω, οφείλω να ενημερώσω τον κάθε αναγνώστη που μπορεί να μην του αρέσουν οι μεταφορές comic σε animation, πως το Justice League: Doom αξίζει να το δεις...
Σκηνοθέτης είναι ο  Lauren Montgomery που έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Ειδικά στις εναλλαγές της κάμερας σε κάποιες σκηνές. Την μεταφορά σε σενάριο έκανε ο Dwayne McDuffie ενώ η ιστορία είναι βασισμένη στο :JLA  Tower  of Babel που έγραψε ο Mark Waid.
Η ταινία είναι αφιερωμένη στον Dwayne McDuffie λόγο του θανάτου του, λίγο μετά την ολοκλήρωση του σεναρίου. Τη σχεδίαση των χαρακτήρων ανέλαβε ο Phil Bourass,  βασικός σχεδιαστής του  Crisis on two earths αλλά και της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς Young Justice.Αν θέλεις να μάθεις και άλλα για την σειρά Young Justice πάτησε εδώ.
 Εν συντομία το story είναι το εξής. O  απέθαντος Vandal Savage, με την βοήθεια του Mirror Master κλέβει από το batcomputer αρχεία,  μέσα στα οποία ο ίδιος ο Batman  είχε καταγράψει τρόπους εξουδετέρωσης - εξόντωσης όλων των μελών της JLA, σε περίπτωση που κάποιο από αυτά αποφάσιζε να παραστρατίσει. Σε αυτό το μοχθηρό σχέδιο έχει την βοήθεια και άλλων super-villain, όπως ο Bane, o Metallo, κ.α,  που μαζί αποτελούν  την League of Doom. 
Ο Batman θάβεται ζωντανός στο ίδιο φέρετρο με τα πτώματα των γονιών του, ο Superman από απόσταση αναπνοής δέχεται μια σφαίρα απο κρυπτονίτη, ο Martian Man Hunter παίρνει φωτιά χωρίς να μπορεί να σβήσει, η wonder woman αγγίζει τα όρια της τρέλας και αρκετές άλλες σκηνές μπορούν να κερδίσουν όλους τους απαιτητικούς comic lovers.
 Υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ ταινίας και κόμικ, όπως το ότι ο Plastic Man,  και o Aquaman  δεν εμφανίζονται στην ταινία ενώ ο Cyborg δεν εμφανίζεται στο κόμικ. Για αυτό και αν κρίνεις αυτή την ταινία ως μεταφορά ενός κόμικ , σίγουρα  μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα πως είναι ελλιπής και φτωχή. Αν την κρίνεις όμως αυτούσια σαν ταινία, οι όροι όπως και το μέσο αλλάζουν. Πετυχαίνει με επιτυχία να εκπληρώσει την αποστολή της και αυτό για να είμαστε και ρεαλιστές φαίνεται και από τις πωλήσεις των  χιλιάδων DvD, αλλά και την υποδοχή -αποδοχή που προσκόμισε  η ταινία από το κοινό.
Εν κατακλείδι : Η ταινία είναι από τα καλύτερα animation που έχω δει( και είναι πολλά, πιστέψτε με). Προσεγμένη δουλειά σε όλους τους τομείς και την βλέπεις με ευχαρίστηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου