Red Sonja

Ιδανικό παράδειγμα  βάρβαρης, άγριας και λυσσαλέας γυναικείας φιγούρας. Δώσε της ένα καλοακονισμένο και καλοζυγισμένο σπαθί και με ευκολία θα μάθεις τι παθαίνει μια γυναίκα όταν δεν γίνεται το δικό της...Bloody red headed, χυμώδης και εντυπωσιακή με σώμα που αποπνέει λαγνεία, η Red Sonja είναι ίσως η πιο γνωστή  ηρωίδα epic & heroic fantasy που έχει σχεδιασθεί ποτέ. 

Είναι δημιούργημα του συγγραφέα + πρώτου υποψήφιου για την θέση του Stan Lee στην  Marvel comics , Roy Thomas και του σχεδιαστή  Barry Windsor - Smith . Η ιδέα - μυθοπλασία της, είναι εμπνευσμένη από μια ιστορία του Robert E. Howard (δημιουργού του Κόναν), που γράφτηκε το 1934. Ο τίτλος της ήταν : The Shadow of The Vulture . Μέσα σε αυτή την ιστορία  που διαδραματιζόταν τον 16 αιώνα, υπήρχε μια ηρωίδα με το όνομα : Red Sonya Of Rogatino. Μπορείτε να  δείτε μια εκδοχή της στην παρακάτω φωτογραφία. Βέβαια η Sonya του Howard, κρατούσε ξίφος, πιστόλι και δρούσε την εποχή της Αναγέννησης σε σχέση με την Sonja του Thomas που ήταν απαράμιλλη ξιφομάχος και ζούσε στην Hyborean age.
H Red Sonja έκανε  την πρώτη της εμφάνιση τον Φεβρουάριου του 1973, μέσα από τις σελίδες του : Conan The Barbarian # 23 . Στην πρώτη της εκδοχή, δεν ήταν τόσο χειμαρρώδης και δολοφονική όπως την γνωρίζουμε. Ήταν ένας γυναικείος συμπληρωματικός χαρακτήρας που του έδωσαν ένα πιο βασικό ρόλο. Στην πορεία όμως έγινε πρωταγωνιστική φιγούρα και απέκτησε έναν ατίθασο και θηριώδη χαρακτήρα που σίγουρα ταιριάζει καλύτερα σε μια πρωταγωνίστρια. Παράλληλα άλλαξε και σχεδιαστικά.  Έβγαλε αρκετά από τα ρούχα της και κράτησε μόνο το μπικίνι - κόσμημα - πανοπλία ( σήμα κατατεθέν της). Τώρα που το σκέφτομαι, νομίζω πως κέρδισε με το σπαθί της μια θέση στο επόμενο Top 5  sexiest female comic heroes.
Αυτή η γυναίκα πολεμίστρια από την Hyrkania, είναι μια ανυπέρβλητη sword master με γνώση και εμπειρία στο πως να μάχεται και να νικά το υπερφυσικό. Δεν είναι τυχαίο πως το παρατσούκλι της, είναι : She -Devil with a sword. Αν και δεν έχει υπερδυνάμεις, η ταχύτητα, η δύναμη και η αντοχή της είναι στο ανώτατο σημείο που μπορεί να φτάσει μια γυναίκα. Επίσης όταν νευριάζει μπαίνει σε  Berserker Fury, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται η μαχητική της ικανότητα. 
Ας αναφέρω σε αυτό το σημείο λίγες πληροφορίες για  όσους δεν γνωρίζουν το origin της.  Κατα την διάρκεια της Hyborian age ένα κορίτσι με κόκκινα μαλλιά, ζούσε με την οικογένεια της σε ένα μικρό σπίτι στις δυτικές στέπες της Hyrkania - μια φορά και έναν καιρό που λένε...
Όταν η Sonja έκλεισε τα 17 μια συμμορία απο μισθοφόρους, σκότωσε τον πατέρα της - Ivor, την μητέρα και τους δυο μικρότερους αδερφούς της. Έκαψαν το σπίτι και όλη την περιουσία τους ενώ την ίδια την βίασε ο αρχηγός τους. Έφυγαν και την άφησαν να ζήσει ατιμασμένη και χωρίς οικογένεια πια. Απαντώντας στην επίκληση της Red Sonja για εκδίκηση η θεά Scathach (μια αρχαία Κέλτικη θεότητα) της χάρισε την τρομερή της μαχητική ικανότητα υπό ένα όρο. Να μην δοθεί σε κανέναν άνδρα, εκτός αν καταφέρει να την νικήσει στην μάχη. Δέχθηκε και έτσι άρχισε να περιπλανιέται, κυνηγώντας περιπέτειες. Έγινε τυχοδιώκτης, μισθοφόρος, κλέφτρα, ακόμα και βασίλισσα στο βασίλειο της Igaria.
Μεγάλος έρωτας του Κόναν του Βάρβαρου αλλά και δικός της. Αυτό δεν είναι αγάπη. Αυτό είναι κάρμα. Έχουν ταξιδέψει σε άλλες διαστάσεις, και έχουν σκοτώσει άπειρους δαίμονες και κακούς μάγους ο ένας για τον άλλο. Αν δεν κάνω λάθος,ακόμα και ο Κόναν δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει σε μάχη. Αλλά ούτε έχει χάσει επίσης....

Το 1985 μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια την Brigitte Nielsen και συμπρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger στον ρόλο του Kalidor. Δεν θα πω περισσότερα εκτός από ότι χειρότερη επιλογή για τον ρόλο της Sonja δεν θα μπορούσαν  να κάνουν....

Από το 2008 είχε ανακοινωθεί και μια νέα μεταφορά της Red Sonja στον κινηματογράφο με σκηνοθέτη τον Robert Rodriguez που θα κυκλοφορούσε το 2009 αλλά αυτό δεν έγινε. Κρίμα γιατί τα δυο movie posters που είδαν το φως της δημοσιότητας,  μας έπεισαν πως πρέπει να το δούμε..




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου