Slaine

Ένας κόμικ χαρακτήρας που εμπνεύστηκε από την Κέλτικη μυθολογία είναι ο Slaine Mac Roth. Δημιουργός του είναι ο Pat Mills και πρώτο σχεδιάστηκε από τον Mike McMahon και τον Massimo Belardinelli. Εμφανίστηκε στις σελίδες του 2000AD το 1983 και μέσα από τις ιστορίες του γνωρίσαμε βάρβαρους, μάγους, δρυΐδες, μυθολογικά τέρατα, μάχες και περιπέτειες που έκαναν τον Slaine έναν από τους πιο δημοφιλούς ήρωες από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα.
Ο Pat Mills έχει αναφέρει ότι κυριότερη του επιρροή είναι ο Conan the Barbarian του Robert E. Haward και ο ήρωας της Iρλανδικής μυθολογίας Cu Chulainn. Το όνομά του το δανείστηκε από τον πρώτο βασιλιά της Ιρλανδίας τον Slaine mac Dela. Πολλά από τα ονόματα των ηρώων και των εχθρών που συναντά ο Slaine στις περιπέτειες του είναι ονόματα παλιών βασιλιάδων, πολεμιστών και τεράτων βγαλμένα από ιστορίες και παραμύθια της αρχαίας Ιρλανδίας και Σκωτίας.
Ο Slaine είναι ένας μυώδης και πολύ γυμνασμένος πολεμιστής. Χειρίζεται με άνεση πολλά όπλα της εποχής αν και αγαπημένο του είναι το τσεκούρι που το έχει ονομάσει “Brainbiter”.
Βάφει το πρόσωπό του για να φοβίζει τους εχθρούς του και συχνά στην έξαψη της μάχης μπορεί να φέρει τον εαυτό του σε μια μορφή πολεμικής έκστασης που ονομάζεται “warp spasm”. Όταν συμβαίνει αυτό η ενέργεια της γης μεταφέρεται στο σώμα του με αποτέλεσμα να μεταμορφώνεται σε μια τερατώδης μορφή που με την οργή που έχει, δεν αναγνωρίζει φίλο ή εχθρό.
Είναι ένας βάρβαρος μαχητής που λύνει όλες του τις διαφορές, όχι με διπλωματία, αλλά με πόλεμο. Είναι πιστός στην θεά Danu της Γης και των νερών, κάτι αντίστοιχο με την αρχαία Ελληνική θεά Δήμητρα. Οι Κέλτες πίστευαν σε πολλές θεές και πολλές από αυτές ήταν του πολέμου. Έτσι ακόμα και οι γυναίκες εκπαιδεύονταν και πολεμούσαν το ίδιο καλά με τους άντρες.
Στις αρχές των περιπετειών του o Slaine, εξορισμένος από την φυλή του τους Sessair, περιπλανιέται στη Land of the Young, μαζί με τον νάνο Ukko. Ο Ukko είναι ένας άπληστος και δειλός νάνος που συντροφεύει τον Slaine στα ταξίδια του. Είναι πολύ έξυπνος και λογικεύει τον βάρβαρο όταν χρειάζεται. Αργότερα θα είναι αυτός που θα γράψει τα ταξίδια του για να κρατήσει την μνήμη του Slaine για πάντα. 
Ενώ σφάζει δράκους και εγκληματίες, σαν μισθοφόρος για να βγάλει τα προς το ζην, ο Slaine σώζει την Medb, μια παρθένα ακόλουθο του θεού Crom Cruach που είχαν προσφέρει σαν θυσία γι’ αυτόν. Αυτό θα προκαλέσει την οργή του θεού που θα στείλει για εκδίκηση τον Lord Weird Sloth Feg ένα τρελό μάγο που θα είναι ο μεγάλος εχθρός του Slaine.

Μετά από χρόνια θα ξαναγυρίσει στην φυλή του, θα γίνει βασιλιάς και θα τους οδηγήσει ενάντια των Famorian, θαλάσσιων δαιμόνων που ήθελαν να κατακτήσουν την αρχαία Ιρλανδία. 
Στο The Horned God”, του 1989 με σενάριο Pat Mills και σχέδιο Simon Bisley, o Slaine θα ενώσει τις γειτονικές φυλές για να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του παλιού του εχθρού μάγου Sloth Feg, για να τον νικήσει και να γίνει ο πρώτος High King of Ireland. Σε άλλες ιστορίες οι μάγοι θα τον στείλουν στο χρόνο για να πολεμήσει μαζί με τον William Wallace, τον Βασιλιά Αρθούρο, τον Λάνσελοτ και άλλους χαρακτήρες της Αγγλικής και Ιρλανδικής μυθολογίας.
Άλλα κόμικ εκτός από το The Horned God με τις περιπέτειες του Slaine είναι:
Warrior’s Dawn (1983)
Time Killer (1984)
Slaine the King (1985-1988)
The Grail War (1997-1998)

The Books of Invasions (2002-2006).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου