The Spectacular Spider-Man (TV Series )

Αρκετοί με έχουν ρωτήσει ποια animation ταινία η σειρά, θα μπορούσαν να δείξουν χωρίς φόβο στα παιδιά τους. Άλλοι με έχουν ρωτήσει : Αν αυτά τα animation που ανεβάζεις δεν είναι  για παιδιά, τότε πιά είναι ; Σήμερα λοιπόν τους έχω την  ιδανική απάντηση. The Spectacular Spider man.  Και τις δυο σεζόν.

Η σειρά έκανε την πρεμιέρα της τον Μάρτιο του 2008 στο κανάλι Kids WB . Δέν χρειάζεται να αναφέρω το κοινό στο οποίο στόχευε. Το λέει και το όνομα του καναλιού που προβλήθηκε.
Βασισμένη φυσικά στον πασίγνωστο και αγαπημένο ήρωα της Marvel, δημιουργήθηκε για την τηλεόραση απο τον Greg Weisman και τον Victor Cook. O Weisman είναι και ο δημιουργός της animation τηλεοπτικής σειράς Gargoyles που παιζόταν απο το 1994 εώς το 1997, ενώ είναι και παραγωγός στην σειρά Young Justice. Ο Cook είναι ο σκηνοθέτης της σειράς BEN 10 Destroy all Aliens. H σειρά βασίζεται στην αρχική ιστορία των Stan Lee και Steve Ditko αλλά δεν είναι μια πιστή μεταφορά της. 

 Είναι μια μίξη απο έντονα cartoon στοιχεία και ουσιαστικές αναφορές απο τα κόμικ. Σεναριακά δόθηκε βάση στην περιπέτεια, στην κωμωδία και στο δράμα. Όλα αυτά βέβαια σε παιδικό - εφηβικό επίπεδο. Οι διάλογοι είναι γρήγοροι και ζωηροί - ότι πρέπει για τις ηλικίες απο 9 εώς16. Αρνητικό κομμάτι ίσως να είναι η προσπάθεια των σεναριογράφων να αποδώσουν μια πιο μοντέρνα αίσθηση χρησιμοποιώντας εκφράσεις της αγγλικής εφηβικής αργκό,  με αποτέλεσμα αυτό να μειώνει την ικανότητα της σειράς να αντέξει στο χρόνο. Εκφράσεις όπως ''bro'' και ''Punk'd'' χρησιμοποιούνται συνέχεια.
Σχεδιαστικά, αν εξαιρέσεις το γεγονός πως όλοι οι χαρακτήρες δεν έχουν κόρες στα μάτια τους(αρκετά spooky αυτό) και πως η μύτη του peter parker μοιάζει με κατασκευές που φτιάχναμε με συνδετήρες στην τάξη όταν βαριόμασταν, θα έλεγα πως είναι τρομερή επιτυχία.  Cool ύφος,  μοντέρνα ρούχα και έντονα χρώματα. Ότι χρειάζεται για να κερδίσει το μάτι ενός πιτσιρικά. Αξίζει να αναφερθώ στον νέο σχεδιασμό όλων των Super Villains, ειδικά του Green Goblin. Πολύ καλή δουλειά.

 Η φωνή του Josh Keaton σαν Peter Parker -Spiderman, βγάζει μια αυτοπεποίθηση σε ότι έχει να κάνει με τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που τον βλέπουν οι άλλοι χαρακτήρες. Συνταγή που ταιριάζει γάντι για να ταυτιστούν με τον spidey  εκατομμύρια παιδιά. Η σειρά δέχθηκε τις καλύτερες κριτικές και θεωρήθηκε ως μεγάλη επιτυχία. 
Σταμάτησε για λόγους  εκμετάλλευσης εμπορικών δικαιωμάτων απο το συγκεκριμένο κανάλι.
Τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν βασισμένα σε αυτή, έγιναν sold out σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το Theme της σειράς,  μέσα στα δυο χρόνια που παιζόταν , ξεπέρασε τα 600.000  ringtone downloads. Πιασιάρικο αρκετά, δεν μπορώ να πώ....
Επίσης στα θετικά θα προσθέσω και  την animated εκδοχή του Stan Lee. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.
  Νομίζω πως κάθε παιδι -έφηβος που θα δει αυτή τη σειρά, απλά θα την αγαπήσει. Άλλωστε είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Για αυτόν έχει φτιαχτεί. Απο την άλλη υπάρχουν σκηνές τόσο καλά σκηνοθετημένες που και ένας ενήλικας που αγαπάει τα κόμικς θα τις δεί με ευχαρίστηση.  Είναι το ιδανικό TV show για να δούν παρέα ένας comic lover μπαμπάς με τα μικρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου