Top 5 - Sexiest female superheroes

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως μέσα από τις σελίδες των κόμικς, έχουν εμφανιστεί θελκτικές γυναικείες παρουσίες που εκτός από τον δυναμισμό και τα όποια άλλα στοιχεία του χαρακτήρα τους, προσδίδουν με τον δικό τους τρόπο  μια  ιδιαίτερη ερωτική ατμόσφαιρα. 
Σίγουρα θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για τις ηρωίδες των ερωτικώv κόμικς, όπως η Druuna του Paolo Eleuteri Serpieri ή τις ηρωίδες του Milo Manara. Σε αυτό το top 5 όμως, θα αναφερθώ μόνο σε superheroines  που με την βοήθεια των δημιουργών τους,  κατάφεραν να κερδίσουν τον θαυμασμό από το ανδρικό κοινό και για τα σωματικά τους προσόντα...
 Ομολογώ πως το να περιορίσεις σε πέντε επιλογές τόσες υπέροχα σχεδιασμένες γυναικείες φιγούρες ήταν δύσκολο έργο αλλά το προσπάθησα, ίσως όχι με επιτυχία. Σίγουρα κάποιος θα διαφωνήσει μαζί μου - άλλωστε και η έμπνευση για αυτή την ανάρτηση, έγινε ύστερα από διαφωνία με φίλους επάνω σε αυτό το θέμα. Feel free λοιπόν για οποιοδήποτε σχόλιο.

No 5 : Elektra 
Elektra ή Elektra Nachios όπως είναι ολόκληρο το όνομα της. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1981 στο τεύχος 168 του Daredevil. Δημιούργημα του κορυφαίου Frank Miller και μάλιστα ένα από τα αγαπημένα του. Είναι μία Kunoichi, δηλαδή γυναίκα ninja δολοφόνος και το επάγγελμα της - μισθοφόρος. Χειρίζεται με αξεπέραστο τρόπο τα δολοφονικά  sai που κουβαλάει παντού και πάντα και οι ρίζες καταγωγής της είναι από την Ελλάδα - αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει δεν λένε; Μεγάλος έρωτας  του Daredevil που όμως ποτέ δεν ευδοκίμησε. Δύσκολα  τα βγάζει κανείς πέρα με τέτοια γυναίκα. Femme fatale στην κυριολεξία..
Το 2005 μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη αλλά η Jennifer Garner δεν κατάφερε να αναδείξει τα ταλέντα αυτού του φονικού θηλυκού.
  Νο 4: Witchblade
  Witchblade ή αλλιώς Sara Pezzini. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1995 με δικό της τίτλο από την Top Cow Productions, μια θυγατρική εταιρεία της Image Comics. Είναι δημιούργημα μιας ομάδας  ανθρώπων (  Mark Silvestri, David Wohl, Brian Haberlin, Christina Z, Michael Turner) και αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά χαρτιά της εταιρείας. Από την στιγμή που η σκληρόπετση ( αν και δεν της φαίνεται ) ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών της Νέας Υόρκης Sara Pezzini βρίσκει ένα αρχαίο κειμήλιο - για την ακρίβεια ένα γάντι, αποκτάει τις δυνάμεις της Witchblade. Δυνάμεις που έχουν περάσει και από διάφορα άλλα γυναικεία χέρια ανα την ιστορία αφού οι δυνάμεις της Witchblade  περνάνε από γυναίκα σε γυναίκα. Μελαχρινή με σιλουέτα που θα ζήλευαν και τα πιο επιτυχημένα μοντέλα, φοράει όσο μπορεί λιγότερα ρουχαλάκια και σπάει στο ξύλο κάθε κακοποιό στοιχείο που εμφανίζεται στο δρόμο της.

 Νο 3: Poison Ivy
Στο νούμερο 3 επέλεξα την Dr. Pamela Lillian Isley ή Poison Ivy ,όπως είναι γνωστή. Γεννήθηκε απο την συνεργασία του Robert Kanigher και του Sheldon Moldoff. Έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο τεύχος 181 του Batman, τον Ιούνιο του 1966. Εντυπωσιακή κοκκινομάλλα και μορφωμένο κορίτσι, είναι μια από τους βασικούς εχθρούς του Batman. Χαρακτηρίζεται ως οικολογικός τρομοκράτης αφού έχει εμμονή με το περιβάλλον και τα φυτά. Χρησιμοποιεί τοξίνες και φερορμόνες στις οποίες κανένα αρσενικό δεν μπορεί να αντισταθεί. Θελκτική και επικίνδυνη, ξέρει να παίζει το χαρτί της γυναικείας γοητείας με τον καλύτερο τρόπο.
Νο 2: Zatanna
Ταχυδακτυλουργός επί σκηνής αλλά αληθινή μάγος στην πραγματικότητα η Zatanna Zatara , μπορεί να μαγέψει με την χάρη της κάθε άνδρα. Κόρη του πατέρα της, Giovanni John Zatara κληρονόμησε τις μαγικές του δυνάμεις και από τότε η DC COMICS, απέκτησε στο σύμπαν των ηρώων της, την πιο sexy φιγούρα magician που δημιουργήθηκε ποτέ.
 Δημιούργημα του συγγραφέα Garden Fox και του σχεδιαστή Murphy Anderson, πρωτοσυστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό τον Νοέμβριο του 1964 μέσα από τις σελιδες του Hawkman 1 εώς 4. Έχει συνάψει ιδιαίτερες σχέσεις  με αρκετούς χάρτινους ήρωες.  Αξίζει να αναφερθεί κανείς στην σχέση της με τον John Constantine της Vertigo Comics.
Φινέτσα από παραστάσεις του Broadway και των καμπαρέ του δεκαετιών του 30 και του 40, ξέρει πως να τραβάει όλα τα φώτα και τα βλέμματα  επάνω της... 
Νο 1: Vampirella
Δύσκολη πολύ η επιλογή για την κορυφή αυτού του Top 5. Νομίζω πως στα επόμενα πέντε λεπτά θα έχω αλλάξει γνώμη, αλλά ποια από όλες αυτές τις αιθέριες χάρτινες γυναικείες φιγούρες να χαρακτηρίσεις ως την πιο sexy; Περί ορέξεως άλλωστε κολοκυθόπιτα. Αυτό το θέμα σηκώνει μεγάλη κουβέντα...Στο μέλλον μπορεί να επανέλθω με αρκετές αλλαγές.
Στην κορυφή λοιπόν, το δημιούργημα των Forrest J Ackerman και  Trina Robbins. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά  τον Σεπτέμβριο του 1969 στο ασπρόμαυρο comic τρόμου, Vampirella 1.
Από το πρώτο τεύχος έκανε μεγάλη αίσθηση για την εποχή λόγο της λιγοστής αμφίεσης της. Διαθέτει όλες τις γνωστές δυνάμεις ενός βαμπίρ, υπεράνθρωπη σωματική δύναμη, ικανότητα επούλωσης ,ταχύτητα κ.τ.λ . Αξίζει να αναφερθεί κανείς στον τρόπο που αυτή η ηρωίδα χρησιμοποιεί το βλέμμα της και την φωνή της για να υπνωτίζει τα θύματα της. Ειδικότερα τους άνδρες...  Απόκοσμη ομορφιά και γοητεία που μαγνητίζει κάθε θνητό. Μια γυναίκα που μπορεί να σε φάει στην κυριολεξία .




3 σχόλια:

  1. Θέλει και ένα συμπληρωματικό με τις next top 5 sexiest super-heroines... wonder woman? cat woman? storm?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά για Wonder Woman & Cat Woman θα συμφωνήσω μαζί σου.Σταθερές αξίες απλά είναι και οι πρώτες επιλογές που σου έρχονται στο μυαλό. Ηθελα να ξεφύγω λίγο απο τα αυτονόητα. Στο μέλλον θα ξαναγίνει το συγκεκριμένο Top 5 είτε απο εμένα, είτε απο άλλους συντάκτες οπότε, τότε μπορεί να ταυτιστούν οι επιλογές μας.

    Thanks for the comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε άραγε θα ξημερώσει εκείνη η μέρα που θα κυκλοφορήσει μια ηρωίδα χωρίς πρησμένο στήθος.
    Για τα ρούχα απ' την άλλη, είναι συζητήσιμο για το αν πρέπει ν' αυξηθούν ή να παραμείνουν ως είθισται. (Να μειωθούν?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή