Green Lantern : Emerald Knights

 "In brightest day, in blackest night, no evil shall escape my sight! Let those who worship evil's might, beware my power.. Green Lantern's light!"
 Αυτός  είναι ο  όρκος του τάγματος της διαγαλαξιακής αστυνομίας των Green Lanterns, που δημιούργησε ο Alfred Bester το 1943, ο οποίος νομίζω περιγράφει άψογα την animation ταινία , 
Green Lantern : Emerald Knights.  Όλη η ουσία της ταινίας εμπεριέχεται μέσα σε αυτούς τους δυο στίχους. Κάθε fan των ιστοριών αυτού του Super hero με την πράσινη στολή και το δαχτυλίδι,
θα ενθουσιαστεί κατά την παρακολούθηση αυτής της ταινίας που κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου του 2011. Ενδέκατη κατά σειρά animation ταινία που κυκλοφόρησε κάτω απο το DC universe aminated movies logo και κατά την προσωπική μου γνώμη μια από τις καλύτερες.
Αν και υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στην πρώτη ταινία Green Lantern : First Flight που κυκλοφόρησε το 2009 δεν είναι μια άμεση συνέχεια της.  Είναι η δεύτερη ταινία της DC μετά το Batman : Gotham Knight που αποτελεί μια ανθολογία  για το σύμπαν της μυθοπλασίας του ήρωα που παρουσιάζει.  Μικρότερες ιστορίες σε διάρκεια, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές(πάντα ομως Green Lanters), ενώνονται με μια ενιαία πλοκή.
Ας πώ σε αυτό το σημείο κάποια πράγματα εν τάχη για το story. Ο πλανήτης Oa, που κατοικούν οι  Guardians  -  δημιουργοί του τάγματος των Green Lanterns , βρίσκεται αντιμέτωπος με την καταστροφική απειλή του  Krona , ενός πλάσματος που αποτελείται εξολοκλήρου απο αντιύλη. Σαν μέτρο προφύλαξης αποφασίζεται να μετακινηθεί η κύρια πηγή φόρτισης όλων των δαχτυλιδιών των Lanterns σε κάποιο πιο ασφαλές σημείο. Εκεί ο Hal  Jordan ( ο δικός μας Green Lanternπρίν την τελική μάχη με τον Krona, εξιστορεί στην  πρωτάρα Arisia Rrab , 5 διάφορετικές ιστορίες για το σώμα τον Green Lanterns.
 Πρωταγωνιστές τους είναι ο  Mogo, ο Green Lantern που είναι ένας ολόκληρος πλανήτης. Ο abin sur, ο προκάτοχος του δαχτυλιδιού του Hal Jordan. Η Laira , η πιο δυνατή γυναίκα Green Lantern, o Kilowog , ο εκπαιδευτής του σώματος των Lanters και ο Evra , ο πρώτος Green Lantern. Μέσα από όλες αυτές τις ιστορίες παρουσιάζονται με απλό και αφηγηματικό τρόπο  βασικές πληροφορίες για το τι σημαίνει να είσαι Green Lantern και τις θυσίες που πρέπει να κάνεις αν επιλεχθείς από κάποιο από τα δαχτυλίδια.  Για την κύρια πηγή ενέργειας των Lanterns που δεν είναι άλλη από την δύναμη της θέλησης - εξού και το πράσινο χρώμα. Για  το  αντίπαλο δέος της που είναι η δύναμη του φόβου που θα χρησιμοποιήσει ο Sinestro ( ένας από τους κορυφαίους Green Lanters ) για να δημιουργήσει τους κακούς  yellow Lanters.
Η ταινία δέχθηκε πολύ καλές κριτικές για την τεχνική του animation που χρησιμοποιεί , για τις σκηνές δράσης που πραγματικά μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή και για το σπικάζ της, που αν και δεν είχε κάποιο όνομα κράχτη στο cast, είναι σίγουρα μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Βία , αίμα, προδοσία, αυτοκτονία  και άλλα στοιχεία που εμπεριέχει η ταινία, νομίζω πως την εντάσουν στην κατηγορία που αφορά παιδιά γυμνασίου και πάνω.
Οι πωλήσεις του DVD επίσης πήγαν πολύ καλά , για αυτό το λόγο άλλωστε η DC έχει ανακοινώσει πως στο μέλλον θα υπάρξει και άλλη animation ταινία που θα αφορά τον Green Lantern. Σε αυτό το σημείο όλοι εσείς οι Green Lantern comic lovers μπορείτε να χειροκροτήσετε.
Το μόνο αρνητικό που έχει αυτή η ταινία αφορά τους όχι και τόσο καλά γνώστες της ιστορίας του Green Lantern. Τόση νέα  πληροφορία μπορεί να τους κουράσει. Information overload με άλλα λόγια. Γενικότερα όμως είναι μια ταινία που αξίζει να την δείς και μια ταινία που με την σειρά της εδραιώνει την DC  ώς την εταιρία με τις καλύτερες animation μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου