Storm

Οι, 30 και άνω, αναγνώστες, μαζί με μένα, θα θυμούνται την σειρά Storm που εκδόθηκε από την Star Comics το 1985. Μου είχε κάνει, τότε, πολύ εντύπωση το μεγάλο format του περιοδικού, το γυαλιστερό εξώφυλλο, οι πολύχρωμες σελίδες, το σχέδιο και η ιστορία που σε καθήλωνε από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Storm είναι δημιούργημα του Don Lawrence. Αρχικά γνωστός από το comic strip επιστημονικής φαντασίας The Rise and Fall of the Trigan Empire, συνέχισε με το αρκετά επιτυχημένο Storm. Το στυλ του Don Lawrence ήταν να ζωγραφίζει πολύ ρεαλιστικά και με αρκετές λεπτομέρειες τους χαρακτήρες και το περιβάλλον τους. Επηρέασε αρκετά πολλούς Αγγλους cοmic artists όπως ο Brian Bolland, o Dave Gibbons και ο Chris Weston.
Το Storm αναφέρεται στις περιπέτειες του ομώνυμου ήρωα στην Γη του μέλλοντος. Ο Storm ήταν ένας αστροναύτης του 21 αιώνα, ο οποίος κλήθηκε να ερευνήσει ένα μεγάλο κόκκινο σημείο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Δία. Με το διαστημόπλοιό του φτάνει στο σημείο αυτό, για να ανακαλύψει ότι μια διαστημική δίνη τον ρουφάει στο κέντρο της.
Ξαναγυρνάει στο ίδιο σημείο του Δία που βρισκόταν αλλά το συνοδευτικό του σκάφος δεν βρίσκεται εκεί. Χωρίς να έχει καμιά επικοινωνία αποφασίζει να βάλει πορεία επιστροφής στην Γη. Φτάνοντας όμως προσγειώνεται στην βάση του, αλλά όλα είναι πολύ διαφορετικά.
Ο πλανήτης έχει αλλάξει πολύ. Οι ωκεανοί έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και ερημικές εκτάσεις καλύπτουν τον πρώην πράσινο πλανήτη. Ο πολιτισμός όπως τον ξέραμε δεν υπάρχει πια και βαρβαρικές φυλές κυριαρχούν. Θα ανακαλύψει τελικά ότι η κοσμική αυτή δίνη τον ταξίδεψε χιλιάδες χρόνια στο μέλλον, όπου οι παγκόσμιοι πόλεμοι έχουν καταστρέψει την Γη με ολέθρια αποτελέσματα. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για γυρίσει πίσω στην εποχή του, έτσι αναγκάζεται να προσαρμοστεί στο περιβάλλον αυτό.
Ο Storm είναι έξυπνος, δυνατός και θυμάται πολλά από τον 21 αιώνα που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Αντίθετα με τους πρωτόγονους που μοναδικό σκοπό έχουν να κυριαρχήσουν και να λεηλατούν τους πάντες, αυτός έχει ιδανικά και θα προσπαθήσει να τα μεταδόσει στους ανθρώπους που τον συντροφεύουν στις περιπέτειές του. Θα πολεμήσει με ανθρώπους, τέρατα, ρομπότ και θα βγει νικητής. Σκοπός του είναι να γίνει η Γη ο πλανήτης που ήταν κάποτε.
Σύντροφός του θα είναι η Redhair, μια όμορφή κοκκινομάλλα, που θα γνωρίσει όταν πιαστεί αιχμάλωτος στην αρχή όταν προσγειώθηκε στην άγνωστη για αυτόν Γη. Θα δραπετεύσει όμως μαζί της και θα γίνει η μόνιμη συντροφός του.
Με δικές της πρωτοβουλίες και αξίες θα δεθεί με τον αστροναύτη και θα βοηθούν οένας τον άλλον. Όσο περνάει ο χρόνος θα δεθούν περισσότερο και θα περνάνε τις κάθε προκλήσεις μαζί.
Οι βασικοί εχθροί του Storm είναι οι Κυανοί μια εξωγήινη φυλή από τον πλανήτη Αζούριον. Πολύ πιο αναπτυγμένοι τεχνολογικά από τους Γήινους έχουν σαν σκοπό να εξαπλωθούν σε όλο τον Γαλαξία. Βρήκαν την Γη αποδεκατισμένοι από τους πολέμους, έτσι ευκολά εξόντωσαν τις αμυντικές δυνάμεις και τον μεγαλύτερο αριθμό του πληθησμού μας. Όσους αιχμαλώτους πιάνουν τους "διαγράφουν" την μνήμη για να μη θυμόνται τίποτα από το παρελθόν τους και έτσι να γίνουν σκλάβοι τους. Ο Storm ξέρει πολλά για το παρελθόν της Γης, μπορεί να αφυπνίσει τους Γήινους και να τους χρησιμοποιήσει εναντίον τους, έτσι γίνεται ο κύριος στόχος τους.
Σε αυτό το post-apocalyptic περιβάλλον διαδραματίζονται οι ιστορίες του Storm. Ο Don Lawrence θα ζωγραφίσει τα 22 πρώτα τεύχη του Storm από το 1978 μέχρι το 2001. Μετά το θάνατό του το 2003, η σειρά θα συνεχιστεί με άλλους σχεδιαστές αλλά με τους ίδιους σεναριογράφους.
Για την ιστορία στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν το 1985 από την Star Comics τα 12 πρώτα τεύχη.


Αναλυτικά τα τεύχη που κυκλοφόρησαν έως και σήμερα είναι τα εξής:

The Chronicles of the Deep World
  1. The Deep World (1978)
  2. The Last Fighter (1979)
  3. The People of the Desert (1979)
  4. The Green Hell (1980)
  5. The Battle for Earth (1980
  6. The Secret of the Nitron Rays (1981
  7. The Legend of Yggdrasil (1981)
  8. City of the Damned (1982)
  9. The Creeping Death (1982)
The Chronicles of Pandarve
  1. The Pirates of Pandarve (1983)
  2. The Labyrinth of Death (1983)
  3. The Seven of Aromater (1984)
  4. The Slayer of Eriban (1985)
  5. The Dogs of Marduk (1985)
  6. The Living Planet (1986)
  7. Vandaahl the Destroyer (1987)
  8. The Twisted World (1988)
  9. The Robots of Far Sied (1990)
  10. Return of the Red Prince (1991)
  11. The Von Neumann Machine  (1993)
  12. The Genesis Equation (1995)
  13. The Armageddon Traveller (2001)
  14. The Navel of the Double God (2007)
  15. Marduk's Springs  (2009)
  16. The Red Trail  (2010)
  17. The Mutineers of Anchor (2011)
Chronicles of Meanwhile
  1. The Voyager Virus (1996)
  2. The Dallas Paradox (1997)
  3. The Stargorger  (1998)
  4. Klein Space
Chronicles of the Outer Rim
  1. The Expatriate of Thoem (2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου