Lobo

Αν είχαμε να διαλέξουμε τον πιο παρανοϊκό και απρόβλεπτο αντί-ήρωα της DC Comics σίγουρα ένα όνομα θα είχαμε. Τον εξωγήινο, κυνηγό επικυρηγμένων Lobo. Δημιουργοί του ο Roger Slifer στο σενάριο και ο Keith Giffen στο σχέδιο. Σε συνεντεύξεις του ο Giffen είχε πει ότι δεν είχε κάτι συγκεκριμένο στο νου του, όταν πρωτοσχεδίαζε τον Lobo. Ήθελε ένα μείγμα από Punisher και Wolverine με περισσότερη δόση βίας, σεξ, ναρκωτικών και πολύ βρισίδι. Πιο heavy metal ήρωας δεν γίνεται!
O Lobo κατάγεται από τον πλανήτη Czarnia. Από μικρός ήταν πολύ βίαιος και αθυρόστομος. Μεγαλώνοντας άρχισε να του αρέσει περισσότερο η βία χωρίς λογική, το σεξ, τα ναρκωτικά και οι δολοφονίες. Είναι αλαζόνας, εγωιστής και νάρκισσος. Θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από όλους και δεν μπορεί να συνδεθεί με κανέναν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Lobo είναι ο τελευταίος του είδους του, αφού για την πλάκα του, δηλητηρίασε ολόκληρο τον πλανήτη του με ένα φονικό ιό που προκάλεσε ολική γενοκτονία αφήνοντας τον μοναδικό επιζών. Και όπως ο ίδιος αναφέρει "Είμαι ο τελευταίος Czarnian. Εξόντωσα όλο τον πλανήτη μου με την σχολική μου εργασία. Και μου έδωσα άριστα!"
Σαν τους περισσότερους σούπερ ήρωες είναι αρκετά μυώδης με παρά πολύ δύναμη. Ανάλογα τον σεναριογράφο η δύναμή του διαφέρει από μεγάλη ή υπερβολική σε σημείο να καταστρέφει πόλεις και διαστημόπλοια. Είναι σχεδόν άτρωτος με ικανότητα να αυτοθεραπεύεται. Δεν μπορεί να πεθάνει γιατί έχει πάει πολλές φορές στην κόλαση, τα έχει κάνει άνω κάτω και από τότε δεν τον θέλουν πίσω.
Το δέρμα του είναι άσπρο και γαλάζιο. Έχει μακριά μαλλιά και μουστάκι. Τα κατακόκκινα μάτια του συμπληρώνουν μια πολύ τρομαχτική μορφή σαν ένα rock star από την κόλαση. Φοράει ένα jacket μηχανόβιων ή γιλέκο στενό τζιν και μεγάλες βαριές μπότες. Οδηγά συνήθως μια αεροθούμενη μηχανή και ταξιδεύει στο διάστημα σκορπώντας τον πανικό. Σχεδόν πάντα ένα αναμμένο πούρο είναι στο στόμα του και κρατά όλων των ειδών τα όπλα. Από σπαθιά και τσεκούρια έως κάθε είδους πιστόλια και αυτόματα. Αγαπημένο του μια αλυσίδα περασμένη στο χέρι του που καταλήγει σε ένα μεγάλο γάντζο.
Έχει αναφερθεί ότι μετά από μια αποτυχημένη εγχείρηση στο κεφάλι του, έχει κολλήσει ένα ραδιόφωνο μέσα του, που παίζει συνέχεια heavy metal στη διαπασών. Παράνοια σε όλο της το μεγαλείο!
Έχει τον δικό του κώδικα τιμής που ακολουθεί, άσχετα αν τον προτρέπει σε βίαιες πράξεις. Περιέργως έχει μια συμπάθεια στα διαστημικά δελφίνια τα οποία τα προστατεύει. Και κάποιες φορές που έχει γίνει μάρτυρας κακοποίησης ή θανάτου τους, έχει πάρει την εκδίκηση του με τον δικό του τρόπο.
Στέκι του είναι το "Al's Diner", ένα εστιατόριο που επισκέπτεται συχνά και φλερτάρει με την μοναδική γκαρσόνα, την Darlene. Παρόλο που τους προστατεύει από εξωτερικούς μπελάδες, δεν είναι λίγες οι φορές που ο απρόβλεπτος χαρακτήρας του έχει ξεκινήσει φασαρία με σκοπό να διαλύεται το μαγαζί αρκετά συχνά.
Πρώτη του εμφάνιση έγινε στο Οmega Men ένα spinoff του Green Latern και του Teen Titans. Η εμφάνισή του εκεί και το παρελθόν του, ήταν διαφορετικά από αυτό που καθιερώθηκε αργότερα.
Μετά από εμφανίσεις στο Justise League International απέκτησε τον δικό του τίτλο το Lobo the Last Czarnian μια μίνι σειρά κόμικ σε σενάριο Alan Grant και σχέδιο Simon Bisley. Το αναρχικό χιούμορ και το πολύ καλό σχέδιο έκαναν το Lobo the Last Czarnian επιτυχία και αυτό οδήγησε και σε άλλες περιπέτειες.
To LoboCop, μια παρωδία του Robocop,
το Paralimitary Christmas Special, όπου το Κουνελάκι του Πάσχα προσλαμβάνει τον Lobo να δολοφονήσει τον Αη Βασίλη, το Infanticide στο οποίο δολοφονεί όλα τα μπάσταρδα παιδιά του, που έχουν μαζευτεί για να τον σκοτώσουν και πολλά άλλα.
Επίσης πρωταγωνίστησε σε αρκετά crossover και συνεργάστηκε ή πολέμησε διάφορους ήρωες όπως τον Judge Dredd, The Mask, The Authority, Superman, Batman, Green Latern, Wonder Woman και στο comic Dc vs Marvel του 1996 πολέμησε με τον Wolverine αλλά έχασε λόγω ότι o Lobo δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο ο Wolverine.

Στην τηλεόραση έχει κάνει εμφανίσεις στα Superman: The animated series, Batman: The animated series, Legion of Super Heroes και Young Justice. Το 2002 έγινε από τον Scott Leberecht μια αξιόλογη προσπάθεια της μεταφοράς του κόμικ Paralimitary Christmas Special σε μια 15λεπτη ταινία με ηθοποιούς η οποία δεν είναι καθόλου κακή. Όσοι πιστοί δείτε τη στα link: part 1, part 2

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω διαβάσει τίποτα αλλά I love Anti-heroes!Πάει για checking στα προσεχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το διαβάζουμε με την συνοδεία heavy metal τραγουδιών της αρεσκείας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lobo - Κορυφαίος χαρακτήρας. We love lobo !!! Ωραία επιλογή Παναγιώτη. Μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή