Top 5 Best Superheroes Costumes in Movies

Ταινίες με σούπερ ήρωες, όλοι έχουμε δει. Άλλες είναι κακές μεταφορές και ήταν απογοητεύσεις, ενώ άλλες μας εντυπωσίασαν με το σενάριο και τα σπέσιαλ εφέ και πλησίασαν πολύ το κόμικ. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει δώσει την ικανότητα στους σκηνοθέτες να μπορούν να κάνουν πάνω κάτω ότι θέλουν. Αυτό βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί μπορεί εύκολα να πέσουν στην παγίδα της πράσινης "Lucas" οθόνης και να χάσει το φιλμ την ζωντάνια του και να μείνει μονοδιάστατο.
Βασική προϋπόθεση μιας καλής μεταφοράς κόμικ στη μεγάλη οθόνη είναι η στολή του σούπερ ήρωα. Σημασία έχει πόσο κοντά είναι στο κόμικ και πόσο καλά και ρεαλιστικά φαίνεται πάνω στον ηθοποιό. Υπάρχουν πολλές όμορφα σχεδιασμένες στολές στο χαρτί, που δύσκολα μπορούν να φανούν ωραίες στην οθόνη. Σίγουρα η αρχική κιτρινόμαυρη στολή στολή του Wolverine όσο κουλ και φοβερή φαινόταν στο κόμικ, σίγουρα σαν κίτρινο κολάν στον Hugh Jackman θα ήταν πολύ γελοία.
Ας ξεκινήσουμε με τις καλύτερες Top 5 στολές υπερηρώων:

5. Batman
Όταν ο Tim Burton σκηνοθετούσε το Batman το 1990, αποφάσισε η στολή του Σκοτεινού Ιππότη να διαφέρει από την κλασική γκρι μπλέ των κόμικς. Η νέα στολή ήταν ολόμαυρη με το κίτρινο σήμα της νυχτερίδας στο στήθος του ήρωα. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Christopher Nolan στην τριλογία Batman Begins, The Dark Knight και The Dark Knight Rises. Βέβαια κατά την γνώμη μου ο ήρωας πνιγόταν μέσα σε αυτή την πανοπλία/στολή και δεν έπειθε ότι μπορούσε κάνει πολύπλοκες κινήσεις. Άλλωστε και ο Batman του Burton δεν μπορούσε να γυρίσει το κεφάλι του χωρίς να γυρίσει ολόκληρο το σώμα του. Άβολη μεν αλλά έδειχνε τουλάχιστον εντυπωσιακή και τρομαχτική για τους αντιπάλους του Batman.

4. Hellboy

Ο διαβολικός ήρωας του Mignola ήταν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι στην κινηματογραφική του μεταφορά το 2004. Το κόκκινο του δέρματός του ήταν το σωστό, η καπαρντίνα στα μέτρα του και το πρόσωπο ήταν από την κόλαση. Μια εμφάνιση που δείχνει ότι ο Guillermo del Toro μελέτησε σωστά τον Hellboy και δεν απογοήτευσε κανέναν.

3. Ghost Rider

Ο μοτοσυκλετιστής από την κόλαση της Marvel δεν ήταν τόσο τυχερός στην μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη. Και τις δύο φορές. Δεν ξέρω αν έφταιγε το σενάριο ή ο καημένος ο Nickolas Cage αλλά ο Σατανάς δεν χαρίστηκε στους υπεύθυνους της ταινίας και δεν τους χάρισε την επιτυχία που θα ήθελαν. Αντιθέτως όμως η εμφάνιση του Ghost Rider ήταν πολύ καλή. Αν και το περισσότερο ήταν ψηφιακά γραφικά η εικόνα έδενε αρκετά καλά και το αποτέλεσμα φαινόταν ωραίο. Το δερμάτινο jacket με την φλεγόμενη νεκροκεφαλή για κεφάλι (ευτυχώς χωρίς να φανεί ο Cage), οι αλυσίδες και η φοβερή μηχανή αποτελούσαν το μοναδικό καλό σημειο της ταινίας.

2. Spiderman
Εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άνθρωπος Αράχνη από τη λίστα αυτή. Αν ξεχάσουμε κάποιες αποτυχημένες απόπειρες ταινίων, που περισσότερο Β-movie θυμίζαν, ο Spiderman είχε την τιμητική του με τις ταινίες του Sam Reimi και Marc Webb στον κινηματογράφο. Και οι δύο σκηνοθέτες απέδωσαν αρκετά καλά τη στολή και την κίνηση του Spiderman. Είτε με σπέσιαλ εφφέ, είτε με ακροβατικά με κασκαντέρ, έβλεπες στην οθόνη έναν αγαπημένο ήρωα να πετάγεται από τις σελίδες του κόμικ και να ζωντανεύει μπροστά σου.

1.Iron Man
Τέλος σαν καλύτερη στολή θα προτιμήσω τον Iron Man. Η πολύ καλή απόδοσή του στις 2 ταινίες και στο Avengers, ήταν σίγουρα αποτέλεσμα της επιλογής του Robert Downey Jr στο ρόλο του Tony Stark. Η ηθοποιία όμως δεν θα έφτανε για να κάνει την ταινία αντάξια του κόμικ. Η στολή του Iron Man έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο. Ακόμα και η προχειροφτιαγμένη "Mark 1" που έφτιαξε στη σπηλιά που κρατιόταν αιχμάλωτος, ο Tony Stark, ήταν τρομερή και σκόρπισε πανικό όσο εμφανίστηκε στην ταινία. Η ασημένια "Mark 2" που ακολούθησε ήταν ο πρόλογος για την επόμενη χρυσοκόκκινη κλασική στολή που στις επόμενες ταινίες εξελίσσεται και γίνεται ακόμα πιο σύγχρονη. Καλύτερη και από το κόμικ, φαινόταν ότι είναι φτιαγμένη από πολλά κομμάτια που ενώνονται μεταξύ τους θυμίζοντας πανοπλία πολεμιστή. Μπορούσε να είχε πέσει στην παγίδα και η στολή να θύμιζε ρομπότ ή cyborg, αλλά οι άνθρωποι που τη σχεδίασαν έπραξαν καλά και είδαμε έναν "αληθοφανές" Iron Man.
 
Αναφορά πρέπει να κάνω και στις στολές των Captain America, Spawn, Flash, X-Men και Watchmen, που μπορεί να μην είναι στο Top 5, αλλά είναι αρκετά πιστές στα κόμικ που αναφέρονται.

3 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό Παναγιώτη...Μήπως θα ήταν καλύτερο τα Top 5 να γίνουν Top 10?Τα βρίσκω πολύ διασκεδαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και κάτι μου λέει οτι το καινούριο Superman θα τρυπώσει και αυτό μεσα σε αυτο το Top 5...Δεν έχετε ιδέα με τι αγωνία το περιμένω απ την μέρα που είδα το trailer.Χοροπηδούσα σαν παιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν και φάν του Superman I και ΙΙ, το Superman Returns μου άρεσε οπότε περιμένω το Man of Steel με ανυπομονησία.
    Δεν έβαλα Superman εδώ γιατί η στολή είναι απλή και έχει αποδωθεί σωστά στις ταινίες του, χωρίς να είναι κάτι τρομερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή