Top 5 most Violent Deaths in Comics

Το να είσαι σούπερ ήρωας δεν σημαίνει ότι θα βγαίνεις πάντα νικήτης ή ότι θα χρησιμοποιείς πάντα θεμιτά μέσα για να νικήσεις τους αντιπάλους σου. Πολλές φορές οι ήρωες ή οι κακοί βρίσκουν βίαιο θάνατο, ανατρέποντας την πλοκή και δίνουν ένταση στους χαρακτήρες. Ο θάνατος των Wayne, της Gwen Stacy, του Superman και άλλων μας συγκίνησαν και μας προκάλεσαν ανάμοικτα συναισθήματα.
Μερικές φορές όμως, στις σελίδες των κόμικ, ο θάνατος έρχεται με αηδιαστικό, splatter και σαδιστικό τρόπο που μπορεί ακόμα και να σοκάρει. Αυτό βέβαια μας αρέσει, γιατί είμαστε οι περίεργοι, μακάβριοι τύποι που γουστάρουμε να βλέπουμε φανταστικούς χαρακτήρες να χάνουν τη ζωή τους, δίνοντας μας, έτσι, την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να κατατάξουμε τους 5 πιο βίαιους θανάτους που έχουμε διαβάσει σε κόμικς.

5. Kevin (Sin City)

Ο Frank Miller και το Sin City δεν θα μπορούσε να λείψει από την λίστα. Από το βίαιο περιεχόμενό του έχουμε να διαλέξουμε πολλά παραδείγματα για την λίστα μας, αλλά εγώ θα σταθώ στον θάνατο του Kevin. Ο σαδιστής, καννίβαλος δολοφόνος Kevin δολοφονεί και τρώει γυναίκες κρατώντας τα κεφάλια τους σαν τρόπαια. Όταν όμως σκοτώνει μια πόρνη που άρεσε στον παράνομο Marv, ο τελευταίος θα τον καταδιώξει και μετά από μια αιματηρή μάχη θα τον νικήσει. Για εκδίκηση θα του κόψει τα χέρια και τα πόδια του και θα τον αφήσει στο έλεος ενός πεινασμένου λύκου, ο οποίος θα τον κατασπαράξει.
Χαρακτηριστική και σαν σκηνή, στην ταινία Sin City του 2005, όπου ο Marv (Mickey Rourke) απολαμβάνει τον θάνατο του Kevin (Elijah Wood) και στο τέλος του κόβει το κεφάλι.

4. Kiddnaper (Watchmen)
Μια σκήνη από το αριστούργημα του Alan Moore, δείχνει την αγριότητα ενός ανθρώπου στην προσπάθειά του να καθαρίσει τον κόσμο από το έγκλημα. Θολωμένος από την ανακάλυψη ότι ένας απαγωγέας μικρού κοριτσιού, διαμέλισε και τάϊσε, το θύμα του, τα σκυλιά του, αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Ο λόγος για τον Walter Kovacs που κυριαρχόμενος από το alter ego του, τον Rorschach πιάνει τον απαγωγέα και τον δένει με χειροπέδες στα χέρια. Πριν βάλει φωτιά στι σπίτι του, αφήνει ένα πριόνι και του δίνει την ευκαιρία να κόψει το χέρι του, πριν καεί, για να σωθεί. Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί τον περιχύνει με βενζίνη με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο για σωτηρία. Πριν πετάξει ένα αναμένο σπίρτο και τον κάψει ζωντανό, ο δεμένος εγκληματίας καταλαβαίνει ότι θα πεθάνει και εκλιπαρεί για το αντίθετο.

3. Jason Todd/Robin (A Death in the Family)
Ο Jason Τodd σαν Robin δεν ήταν τόσο δημοφιλής στους αναγνώστες του Batman που αποφάσισαν ότι στο A Death in the Family, έπρεπε να πεθάνει. Αφού τον πιάνει ο Joker, τον δένει σε μια αποθήκη στην έρημο και με ένα λοστό τον χτυπάει αλύπητα μέχρι να μείνει αναίσθητος. Και πριν ο Batman φτάσει, ανατινάζει την αποθήκη σκοτώνοντας τον. Και το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια της μητέρας του Jason που σκοτώθηκε και αυτή από την έκρηξη. Ακόμα και ο Frank Miller, που το μεγαλύτερο μέρος του έργου του, αναφέρεται στην βία και τον θάνατο, έχει αναφέρει ότι: "ο θάνατος του Robin, ήταν το πιο άσχημο πράγμα που έχω διαβάσει σε κόμικ".

2. Griffin/Invisible Man (League of Extraordinary Gentlemen Vol.2)

O Griffin, ο Αόρατος Άνθρωπος στο League of Extraordinary Gentlemen, προδίδει την ομάδα του στους Αρειανούς εισβολείς, δίνοντας τους τα στρατηγικά σχέδια, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τον στρατό των τριπόδων εισβολέων από τον Άρη. Και σαν να μην έφτανε αυτό χτυπά την Mina Harker προσβάλλοντας την σεξουαλικά.
Αυτό όμως δεν περνά απαρατήρητο από τον Mister Hyde, και ακολουθεί τον Griffin που αν και αόρατος, τον πιάνει. Εκεί ο Alan Moore μας δείχνει το πρωτόγονο ένστικτο του τέρατος, βάζοντας τον Hyde να χτυπά και μετά να βιάζει, μέχρι θανάτου, τον αόρατο Griffin ο οποίος δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

1. Jack the Ripper's victim (From Hell)
Ο Alan Moore και πάλι έχει την τιμητική του στο νούμερο 1 της λίστας. Το From Hell (1989-1996) αναφέρεται στους φρικιαστικούς φόνους που έγιναν στο Λονδίνο το 1888 από έναν άντρα που σκότωνε πόρνες χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ο λόγος για τον διάσημο Τζακ τον Αντεροβγάλτη που αν και δολοφόνησε μόνο 7 πόρνες, έμεινε στην ιστορία για τον αρρωστημένο τρόπο που σκότωνε και παρατούσε τα θύματα του και βεβαίως για την ανωνυμία του.
Στο κόμικ αυτό ο Eddie Campbell στο σχέδιο και ο Alan Moore στο σενάριο, αποδίδουν με λεπτομέρειες που μπορεί να προσβάλλουν την αισθητική κάποιων αναγνωστών, τους φόνους του Τζακ. Τα σεξουαλικά αυτά εγκλήματα με φρικιαστικό τρόπο, χωρίς οίκτο, με χειρουργική λεπτομέρεια, χωρίς λογοκρισία, του From Hell, είναι σίγουρα οι χειρότεροι βίαιοι θάνατοι σε κόμικ.

2 σχόλια:

  1. Θα ήταν πολύ όμορφα αν έπαιζε και το Dead skin Mask
    σαν μουσικό background καθώς διάβαζα το άρθρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό θέμα για Top 5 Παναγιώτη και πολύ εύστοχες οι επιλογές σου. Nice work. Πραγματικά ανατρίχιασα με κάποιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή