Rogue Trooper

O Rogue Trooper είναι άλλος ένας χαρακτήρας κόμικ βγαλμένος από τις σελίδες του Αγγλικού περιοδικού 2000AD. Δημιουργήθηκε από τον Gerry Finley-Day στο σενάριο και τον Dave Gibbons στο σχέδιο. Άλλοι σχεδιαστές που ασχολήθηκαν με τον Rogue Trooper είναι οι Brett Ewins, Cam Kennedy και Colin Wilson. Ξεκίνησε το 1981, συνεχίζεται έως σήμερα και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους χαρακτήρες του πριοδικού μαζί με τον Judge Dredd και τον Slaine.

Η ιστορία εξελίσσεται στο μέλλον, στον πλανήτη Nu-Earth. Προφανώς μια αποικία της Γης στην άκρη του Γαλαξία, ο Nu-Earth, είναι στη μέση ενός εμφυλίου μεταξύ των Norts και των Southers. Εκτός από τις τελευταίας τεχνολογίας όπλα και οι 2 αντίπαλες παρατάξεις χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό βιολογικά και χημικά όπλα.
Αυτό αναγκάζει όλους να ζούνε μέσα σε τεράστιες πολείς-θόλους για να τους προστατέψουν από την δηλητηριώδη ατμόσφαιρα. Ακόμα και όταν βρίσκονται έξω πρέπει να φορούν τις ειδικά διαμορφωμένες στολές τους τις chemsuits. Η παραμικρή έκθεση τους θα σήμαινε ακαριαίο θάνατο.
Οι επιστήμονες των Southers με τον καιρό τελειοποίησαν μια γενετική εφαρμογή που άλλαζε το DNA των ανθρώπων και τους επέτρεπε να ζουν στην ατμόσφαιρα του Nu-Earth. Έτσι δημιούργησαν μια καινούργια γενιά στρατιωτών, που είχαν μπλε χρώμα, είχαν την τελειότερη εκπαίδευση και μπορούσαν να μάχονται χωρίς την ειδική στολή.
Οι σούπερ στρατιώτες GI (Generic Infantry), όταν ετοιμάστηκαν, στάλθηκαν σε μια μυστική περιοχή κοντά στις γραμμές των Norts από αέρος, με σκοπό να τους εφνιδιάσουν. Αλλά ένας προδότης Souther στρατηγός, μαρτύρησε την τοποθεσία στους εχθρούς και μια ισχυρή δύναμη περίμενε τους GI στρατιώτες όταν έπεφταν και κυριολεκτικά τους σφάγιασε. Η μάχη αυτή έμεινε γνωστή σαν Quartz zone massacre.
Μόνο ένας σταρτιώτης επέζησε από την μάχη, ο Rogue, ο οποίος ορκίζεται να βρεί τον υπεύθυνο προδότη στρατηγό και να τον τιμωρήσει γι' αυτό που έκανε. Μαζί του είναι σε μορφή μικροτσίπ, οι 3 σύντροφοι πολεμιστές που σκοτώθηκαν στην Quartz zone. Οι GI έχουν την ικανότητα λίγο πριν πεθάνουν να "κατεβάσουν" όλες τις αναμνήσεις και την προσωπικότητά τους σε ένα μικροτσίπ. Μπορεί μετά αυτό να ενσωματωθεί σε κάποιο εξοπλισμό και να διατηρηθεί για πάντα. Έτσι ο Rogue έχει τον Gunnar στο όπλο του, τον Bagman στο σακίδιό του και τον Helm στο κράνος του. Αυτοί τον συντροφεύουν στις περιπέτειες του και τον κρατάνε στα λογικά του στην μοναχική του αποστολή. Οι ψηφιακοί του συμπολεμιστές τον έχουν σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις, προειδοποιώντας τον για κινδύνους ή συμβουλεύοντας τον για διάφορα πράγματα

Μετά από 155 τεύχη, ο Rogue κατόρθωσε και πήρε την εκδίκησή του και σκότωσε τον στρατηγό που πρόδωσε τους δικούς του. Το σενάριο μετά έβαλε τον Rogue να περιπλανιέται μην έχοντας κάποιο σκοπό ή αποστολή, μέχρι που μια ανώτερη εξωγήινη μορφή ζωής τον προσλαμβάνει σαν διαγαλαξιακό δολοφόνο. Σε άλλη ιστορία προσπαθεί να βρεί τρόπο να ξαναδώσει ζωή στους συντρόφους του σε νέα σώματα.
Γενικά το Rogue Trooper είναι πολεμικό κόμικ. Θα αρέσει στους λάτρεις των παλιών κόμικ "Μαχη", "Πόλεμος", "Κράνος" αφού συνεχώς ο Rogue μπλέκεται σε μάχες, ενέδρες, συμπλοκές με αντιπάλους που χρησιμοποιούν κάθε λογής όπλα. Οι αναφορές και οι ομοιότητες επίσης στον 1ο και 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι πολλές. Ακόμα και οι αντίπαλοι Norts και των Southers θυμίζουν τους Norths and Souths του Αμερικάνικου Εμφυλίου. Επίσης οι Norts είναι πιο εξελιγμένοι, θυμίζουν λίγο σε εμφάνιση και συμπεριφορά τους Ναζί του 2ου ΠΠ, ενώ η διάλεκτος και τα ονόματα τους φέρνουν λίγο προς Σοβιετική Ένωση που τη δεκαετία του 80 ήταν σε αντιπαράθεση με τις Η.Π.Α. λόγω του Ψυχρού Πολέμου.
Εκτός από το περιοδικό 2000AD, oι αρχικές ιστορίες του Rogue Trooper με το κυνηγητό του προδότη στρατηγού κυκλοφορούν από την Titan Books:
1. The Future of War 2007
2. Fort Neuro 2007
3. The Eye of the Traitor 2005
4. To the Ends of Nu-Earth 2006

Από την Rebellion κυκλοφορούν τα:
1. Re-Gene 2006
2. Realpolitik 2007
Έχουν κυκλοφορήσει 3 νουβέλλες σχετικά με τον Rogue Trooper: 
Crucible (2004), Blood Relative (2005), The Quartz Massacre (2006)
Επίσης επιτραπέζιο και αρκετά vindeogames από το 1986 μέχρι το πιο πρόσφατο το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου