Ultimate Avengers - The Movie

Το Ultimate Avengers - The Movie, είναι μια animation ταινία που κυκλοφόρησε στην Αμερική σε DVD στις 21 Φεβρουαρίου του 2006 και στην Ευρώπη στις 2 Οκτωβρίου του 2006. Αποτελεί μέρος - προϊόν της Marvel Animated Features (θυγατρική της Marvel που ασχολείται με animations) και δημιουργήθηκε - διανεμήθηκε από την Lions Gate Home Entertainment.  
 Είναι βασισμένη στην mini σειρά δεκατριών τευχών  The Ultimates . Μια σειρά που παρουσιάζει την γνωστή super hero ομάδα της Marvel Comics Avengers,  από μια διαφορετική και πιο μοντέρνα εκδοχή. Σεναριογράφος είναι ο Mark Millar και σχεδιαστής ο Bryan Hitch. Αποτελεί  μια νέα τελείως προσέγγιση  της μυθοπλασίας της σειράς .Σχέδιο φανερά πιο ρεαλιστικό σε σημείο που αγγίζει την εικονογραφία και σενάριο που προσδίδει σε κάθε ήρωα στοιχεία αληθοφάνειας και καταφέρνει να τους παρουσιάσει πιο πραγματικούς, πιο υπαρκτούς. Καλή προσπάθεια και γενικότερα πολύ καλό το αποτέλεσμα αλλά αυτή η αλλαγή του ονόματος από Avengers σε Ultimates, σου ξενίζει όπως και να το κάνεις.
Το Story μας μεταφέρει λίγο πριν ο Captain America σώσει τον κόσμο από την απειλή του Herr Kleiser  και πέσει στον Βόρειο Ατλαντικό. 60 χρόνια μετά η οργάνωση S.H.I.E.L.D, οργανώνει μια  αποστολή με υπεύθυνους τον Nick Fury, την Betty Ross και τον Bruce Banner,  στην οποία βρίσκουν  τον Captain America  και τον επαναφέρουν στην ζωή από το κόμμα που βρισκόταν. Σκοπός τους είναι να αναπαράγουν τον ορό του Υπερ- στρατιώτη έτσι ώστε να νικήσουν την απειλή των εξωγήινων Chitauri , που κρυβόντουσαν πίσω από τους Ναζί. Ο Banner νομίζει πως ο ορός είναι το κλειδί για να αποκτήσει έλεγχο επάνω στο alter ego του,  τον Hulk για αυτό και δοκιμάζει τα δείγματα επάνω του και όχι στους υποψήφιους που είχαν επιλεχθεί. Οι Chitauri καταστρέφουν έναν δορυφόρο της S.H.I.E.L.D που μπορούσε να ανιχνεύσει εξωγήινες απειλές, έτσι ο Fury ξεκινάει το πρόγραμμα Avengers που στόχο είχε να ενώσει σε μια ομάδα όλους τους Υπερ ήρωες. Το κάλεσμα του έγινε πότε με επιτυχία και πότε με αποτυχία στους Captain America, Giant Man, Wasp, Iron Man, Thor και Black Widow. Μετά απο μια αποτυχημένη αποστολή καταφέρνουν τελικά να ενωθούν όλοι μαζί και να νικήσουν τους Chitauri. Αν και μετά βέβαια πρέπει να σταματήσουν τον εξαγριωμένο Hulk που βέβαια έβαλε με το παραπάνω το χεράκι του ως προς το αποτέλεσμα της μάχης. Η υπόθεση βασίζεται επάνω στην σειρά που προανέφερα οπότε όποιος την έχει διαβάσει ας μην περιμένει κάτι ιδιαίτερο σε ότι αφορά τις ανατροπές του σεναρίου. Παρ' όλα αυτά είναι καλά δομημένη χωρίς νοηματικά κενά με ομαλή και κατανοητή ροή. Ευχάριστη σε κάθε  comic lover, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
 Η τεχνική του Animation που επιλέχθηκε ταιριάζει απόλυτα με το ύφος της σειράς άρα και της ταινίας. Μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει αλλά σίγουρα σου γεμίζει το μάτι και καταλαβαίνεις την δουλειά που έχει πέσει από πίσω της. Ειδικά το βάθος πεδίου που χρησιμοποιείται σε κάποια πλάνα δίνει την αίσθηση αν και επιδερμικά, του Motion Comic. Η σκηνοθεσία  είναι του Gurt Geda , του Steven E.Gordon και του Bob Richardson. Αξιόλογο αποτέλεσμα.Κυρίως για το ύφος και την αισθητική του τελικού αποτελέσματος. Ισως και για κάποιες σκηνές μάχης. Το σχέδιο -consept των ηρώων πατάει επάνω στην ιδέα της σειράς. Περιγράμματα και σκιές που σε παραπέμπουν άμεσα στην pop κουλτούρα του κόμικ αλλά με μια πιο προσγειωμένη προσέγγιση. Μια πιο ενήλικη ωραιοπάθεια να το πω και αλλιώς. Σίγουρα δεν είναι το σχέδιο που θα προτιμήσει ένας πιτσιρικάς. Ειδικά τα σχέδια  του Iron man και του Thor. Καλή δουλειά έγινε και στο σπικάζ. Οι φωνές του Justin Gross ως Captain America και της Olivia D'abo ως Black Widow ταιριάζουν γάντι με την εικόνα τους. Δεν θα έλεγα και το ίδιο για τον Michael Massee ως Bruce Banner. Πιο πολύ για γιατρό σε νεκροτομείο μου φέρνει η φωνή του ή για παιδεραστή. Είναι περίεργα creepy.
Η μουσική του Guy Michelmore αποδίδει μια ωραία ατμόσφαιρα αλλά στα δέκα πρώτα λεπτά την έχεις ξεχάσει τελείως, οπότε δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο. Η υποδοχή του κοινού και των κριτικών ήταν αρκετά θετική. Και σε έσοδα επίσης είχε καλή πορεία αφού κυκλοφόρησε και sequel  μετά από λίγο καιρό. Για αυτό θα γράψουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.
Μπορεί να είναι αρκετά βίαιη ταινία για ανήλικο κοινό και όχι τόσο ώριμη για ενήλικο, αλλά αξίζει να καθίσεις 72 λεπτά όσο διαρκεί και να το δεις. Είναι πολύ καλύτερο από κάποιες live -action ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει.Δεν βρήκα το trailer σε καλύτερη ποιότητα αλλά μπορείτε να το βρείτε στο youtube όπως και ολόκληρη την ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου