Marvel Heroes


Με αυτή την ανάρτηση εγκαινιάζεται μια νέα  κατηγορία στο C is for Comics που έχει σαν θέμα κόμικς που έγιναν video games. Comic lovers & video games lovers unite ! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Το Marvel Heroes είναι ένας από τους νεότερους τίτλους video games που έχουν στην θεματολογία τους ήρωες κόμικ. Δημιουργήθηκε από την Gazillion Entertainment και θα κυκλοφορήσει στις 4 Ιουνίου του 2013 για PC.

Το είδος του είναι MMO/ARPG (massively multiplayer online game/action role-playing game). Για όσους από εσάς φαίνονται κινέζικα όλα αυτά (αν και δεν νομίζω, εκτός και αν έχετε μπει κατά λάθος εδώ), MMO/ARPG είναι τα παιχνίδια που παίζονται ταυτόχρονα με πολλούς παίχτες από όλο τον κόσμο online. Το παιχνίδι σου δίνει την δυνατότητα να αναπτύξεις τον χαρακτήρα σου να τον ανεβάσεις level και να τον εξοπλίσεις με διάφορα "καλούδια" που θα βρεις στις αποστολές.
Αρχικά το παιχνίδι ήταν να κυκλοφορήσει σαν Marvel Universe Online, θέλοντας να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο DC Universe Online που είχε κυκλοφορήσει το 2011 από την Sony Online Entertainment. Πολλά άλλαξαν στην συνέχεια (developers, budgets, managers) και έτσι κατέληξε στην μορφή που θα κυκλοφορήσει. Κύριος υπεύθυνος για το σενάριο είναι ο Brian Michael Bendis, πέντε φορές βραβευμένος με Eisner Award συγγραφέας, γνωστός από τις δουλειές του στην Image και Marvel (Ultimate Spiderman, House of M, Secret War, Secret Invasion, Siege και άλλα).
Η ιστορία είναι γύρω από τo Cosmic Cube που είναι στην κατοχή του Doctor Doom, ο οποίος σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τον κόσμο όπως θέλει. Έχει στο πλευρό του αρκετούς συμμάχους, κακούς από το περιβάλλον της Marvel, για να αντισταθεί στους σούπερ ήρωες που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα σχέδιά του.
Τα γραφικά του είναι πολύ καλά, καθώς η μηχανή που χρησιμοποιήθηκε είναι η επιτυχώς δοκιμασμένη Unreal Engine 3. Αυτό όμως που ενδιαφέρει εμάς είναι ο σχεδιασμός των ηρώων, που έχει γίνει με πολύ προσοχή, πάντα πιστά στα κόμικ. Σε βιντεάκια από το YouTube, στα αρχικά στάδια development του παιχνιδιού, μπορεί κανείς να δει πως, πάντα με οδηγό τα κόμικ και με την βοήθεια comic artists, έγινε ο σχεδιασμός των ηρώων του Marvel Heroes
Και ερχόμαστε στους σούπερ ήρωες που μπορείς να διαλέξεις. Playable χαρακτήρες είναι οι:
Black Panther, Black Widow, Cable, Captain America, Colossus, Cyclops, Daredevil, Deadpool, Emma Frost, Hawkeye, Hulk, Human Torch, Jean Grey, Iron Man, Luke Cage, Ms. Marvel, Nova, The Punisher, Rocket Raccoon, Scarlet Witch, Spider-Man, Squirrel Girl, Storm, Thing, Thor, Wolverine. Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι πάρα πολλές, με ίσως μόνο αρνητικό ότι έχεις μόνο heroes για επιλογή και καθόλου villains, δηλαδή το σενάριο σε βάζει από την μεριά των καλών. Το θετικό όμως είναι ότι μέσα στο παιχνίδι βρίσκεις έξτρα στολές που μπορούν να βάλουν οι ήρωες.
Για παράδειγμα έχουμε τον Wolverine με την κλασική κίτρινη στολή αλλά υπάρχουν και η x-factor costume, x-force, days of future past, brown costume και άλλες. Συνολικά ο κάθε ήρωας έχει πάνω από 5-6 διαφορετικές στολές. Αυτό βέβαια δεν δίνει κάποιο έξτρα βοήθημα στην μάχη παρά μόνο στην εμφάνιση. Τα costumes δεν τα έχουμε από την αρχή, αλλά μπορούμε σιγά σιγά να τα βρίσκουμε στο παιχνίδι.
Στην αρχή διαλέγουμε έναν ήρωα αλλά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού "ξεκλειδώνουμε" και άλλους και όποια στιγμή θέλουμε τους διαλέγουμε και συνεχίζουμε με αυτούς. Τα στατιστικά του κάθε ήρωα χωρίζονται σε Durability, Strength, Fighting skills, Speed, Energy projection, Intelligence και είναι διαφορετικά εννοείται για τον καθένα. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι οι επιθέσεις τους είναι κλασικές όπως στα κόμικς, δηλαδή η Storm πετάει κεραυνούς, ο Hulk σπάει τα πάντα, ο Iron Man ακτίνες και άλλα.
Υπάρχει επίσης και πληθώρα υπερ-κακών της Marvel που σκοπό έχει να σταματήσει τους ήρωες μας. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τους Blob, Doctor Doom, Electro, Green Goblin, Magneto, Sabretooth, Venom όπως επίσης και την οργάνωση Hydra και τους Sentinels ανάμεσα σε άλλους.
Το gameplay του είναι παρόμοιο με τα Diablo και Diablo 2. Δηλαδή τρισδιάστατη προοπτική με movement και attack του χαρακτήρα με mouse, ενώ άλλες ενολές, όπως χρησιμοποίηση skills με keyboard. Ο χειρισμός του είναι πολύ εύκολος όπως γίνεται στα MMO γιατί τα περισσότερα τα κάνουμε με το mouse.
Έχουμε με πράσινο την ενέργειά μας που δεν πρέπει να μειωθεί γιατί θα χάσουμε και με μπλε το mana που μας δίνει δύναμη να εκτελέσουμε τα διάφορα skills. Τα skills είναι διαφορετικά, ανάλογα τον ήρωα και όσο ανεβαίνουμε level τα δυναμώνουμε από το αντίστοιχο skill tree που έχουμε.
Σαν MMO/ARPG το Marvel Heroes είναι free to play, δηλαδή download τον client από το επίσημο site και install το παιχνίδι. Έχουμε πρόσβαση σε όλο το παιχνίδι και όποιος θέλει με αντίστοιχο χρηματικό ποσό έχει πρόσβαση από την αρχή σε κάποιους ήρωες και σε έξτρα costumes. Αυτό είναι καλό γιατί όποιος θέλει το βλέπει και ασχολείται μαζί του χωρίς να υποχρεωθεί σε μηνιαίες συνδρομές.
Πριν κυκλοφορήσει είχα την ευκαιρία να παίξω την beta έκδοσή του και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Οι φανατικοί των κόμικς και των games όπως εγώ, που θέλουν αν δουν ένα πολύ καλό και εύκολο στο χειρισμό MMO από το Marvel Universe, με αρκετούς super heroes καλά θα κάνουν να το τσεκάρουν.


Επίσημο site: www.marvelheroes.com


2 σχόλια:

  1. ...Άψογα,δεν βλέπω την ώρα για το team up!
    Πρόσεξα καλά?Squirrel Girl???Είναι δυνατόν??!Κάτι καλύτερο δεν μπορούσαν να σκεφτούν?Iceman perhaps?
    Τέσπα,απ'όσο ξέρω θα βγάλουν έπειτα και άλλους χαρακτήρες.Dibs on Deadpool!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WOW. Δεν είχα καν ιδέα οτι υπήρχε. Count me in!

    ΑπάντησηΔιαγραφή