Star Wars - Manga

A Long Time Ago In A Galaxy Far,Far Away...Όποτε διαβάζω αυτή τη φράση νιώθω μια περίεργη ζεστασιά μέσα μου ενώ στο μυαλό μου αρχίζουν να "σκρολάρουν" κίτρινα γράμματα στο διάστημα και ακούγεται το μουσικό theme που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Μεγάλωσα με τις τρεις πρώτες ταινίες,τις αγάπησα και τις είδα αμέτρητες φορές πάντα ευχάριστα.Δεν πιστεύω να διαφωνήσει κανείς μαζί μου στο οτι αποτελεί το έπος των Sci-fi ταινιών,την Ομήρου Οδύσσεια των Hollywoodιανών παραγωγών τις εποχής του.Ο George Lucas δημιούργησε ένα ολόκληρο σύμπαν που θα ζει και θα αναπνέει μέσα στους αιώνες με έναν ολόκληρο πλανήτη οπαδούς.
Κατά καιρούς το Star Wars μεταφέρθηκε σε ποικίλες μορφές,από comic μέχρι video games,βιβλία κτλ.
Στην comic βιομηχανία έγιναν μεταφορές από την Marvel(1977-1986) και την Dark Horse(1991 μέχρι σήμερα).Εν έτη 1998-99 έρχεται να προστεθεί και η συμμετοχή της Ιαπωνίας στη μεταφορά του σε manga πράγμα αναμενόμενο μια και οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για το Sci-fi πάθος τους.
Υπό την επίβλεψη του David Land,editor τότε της Dark Horse, κυκλοφόρησε στις 15 Ιουλίου του 1998 το πρώτο τεύχος της manga σειράς που έκλεισε σε 4 volumes καλύπτοντας όλο το episode 4: "A New Hope".Το σχεδιαστικό κομμάτι εδώ επιμελήθηκε ο Hisao Tamaki ενώ το σενάριο είναι επακριβώς αυτό της ταινίας αποδιδόμενο στο γνώριμο σε όλους μας manga ύφος.


Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρθηκαν και τα episode 5-6 (Empire Strikes Back,Return of the Jedi) σε 4 volumes το καθένα και αυτά αλλά από διαφορετικούς σχεδιαστές.Στο Empire Strikes Back τα σχέδια ανέλαβε ο Toshiki Kudo ενώ στο Return Of the Jedi ο Shin-Ichi Hiromoto.To '99 ακολούθησε και η έκδοση του The Phantom Menace που ολοκληρώθηκε σε 2 volume και σχεδιάστηκε απ'τον Kia Asamiya.Τα Clone Wars και Revenge of the Sith δεν κυκλοφόρησαν και δεν δόθηκε καμμία πληροφορία αν θα εκδίδονταν κάποια στιγμή.
Το σχέδιο τους είναι κλασσικό παραδοσιακό manga,old school όπως θα το χαρακτήριζα και η
απόδοση της ιστορίας, ιδιαίτερα στις σκηνές δράσης, είναι καταπληκτική.Παραποιήσεις στο σενάριο όπως ανέφερα και προηγουμένως,δεν υπάρχουν.Ίσως κάποιες μικροδιαφορές σε συγκεκριμένες στιγμές αλλά είναι ασήμαντες.
Φυσικά όλοι μας ξέρουμε την ιστορία και τα έχουμε δει αμέτρητες φορές,οι πολλοί μεγάλοι fan(άρρωστοι)αξίζει να του ρίξουν μια ματιά.Σίγουρα θα τους μαγέψει αυτή η διαφορετική ανατολική προσέγγιση.
Απο εμένα καλή ανάγνωση και stay Super!
'Till Next Time!!

 

   

3 σχόλια:

  1. Όντως πολύ ενδιαφέρον μεταφορά του SW σε manga. Οι μάχες είναι εκπληκτικές.
    Έχω το Empire Strikes Back και είναι πολύ καλό. Μάλλον θα πρέπει να πάρω και τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μ' αρέσουν τα πολεμικά comics!

    ΑπάντησηΔιαγραφή