Adventures Of Superman

75 χρόνια πέρασαν απ'την πρώτη εμφάνιση του Superman (Action Comics #1 - 18 Απριλίου 1938.σ.σ cover date:Ιούνιος 1938)και η DC τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει να μας "βομβαρδίζει" με διάφορες κυκλοφορίες θέλοντας να φέρει τον άνθρωπο από ατσάλι,τον πρώτο υπερήρωα ξανά στο προσκήνιο.Όχι οτι έλειψε ποτέ αλλά είχε κάπως επισκιαστεί απ'τον εκμοντερνισμό και χρειαζόταν ένα "ρεκτιφιέ"(!?).

Στις 29/4 κυκλοφόρησε το Adventures Of Superman μια καινούρια σειρά σε digital μορφή.Το πρώτο τεύχος είναι γραμμένο απ'τον Jeff Parker σε σχέδιο του Chris Samnee,ενώ κάθε τεύχος θα είναι δημιουργία διαφορετικών (καταπληκτικών)ονομάτων απ΄τον χώρο των comics.
Για να πάρετε μια ιδέα:
  • 29/4 -- #1 Jeff Parker - Chris Samnee
  • 6/5 -- #2 Jeff Lemire σχέδιο και σενάριο
  • 13/5 -- #3 σενάριο Justin Jordan σχέδιο Riley Rossmo
  • 20/5  -- #4 σενάριο J.M. DeMatteis  σχέδιο  Giuseppe Camuncoli + Sal Buscema
  • 27/5  -- #5 σενάριο Joshua Hale Fialkov σχέδιο Joëlle Jones
  • 3/6  -- #6 σενάριο Michael Avon Oeming + Brian J.L. Glass με τον Oeming να επιμελείται και το σχέδιο.
  • 10/6  -- #7 πρώτο τριλογίας σε σενάριο Matt Kindt και σχέδιο Stephen Segovia 
Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν θα έχουμε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτοτελείς(εν μέρη) ιστορίες.Όλα αυτά σε digital μορφή,στην τιμή των 0.99$ απ'την ιστοσελίδα της Dc.
Εννοείται οτι κυκλοφορεί και σε printed comic μορφή αλλά καθυστερεί περίπου ένα μήνα.Στις 29/5 κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος και στις 26 του μηνός περιμένουμε το δεύτερο.Αυτό για τους συλλέκτες,οι υπόλοιποι fan του Superman μπορούν να βρούν μέχρι και το #5-6 σε digital μορφή και συμφέρουσα τιμή.
Έχοντας διαβάσει τα 3 πρώτα τεύχη θα ομολογήσω οτι δεν ενθουσιάστηκα  και τόσο, αλλά απ'την μια είναι καινούριο και το γεγονός οτι κάθε τεύχος είναι από διαφορετικούς δημιουργούς το κάνει πολλά υποσχόμενο.Ο χρόνος θα δείξει.Σίγουρα στο μέλλον θα ασχοληθούμε ξανά με τον εν λόγω τίτλο όταν θα έχουμε περισσότερο υλικό για ανάλυση και μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Ο άνθρωπος απο ατσάλι γιορτάζει 75 χρόνια και φαίνεται πως το 2013 θα είναι μια τρομερή χρονιά για αυτόν και για όλους εμάς τους fan που του χρωστάμε τα ιπτάμενα όνειρα μας...και όχι μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου