Justice League Heroes

Το Justice League Heroes είναι ένα Video game βασισμένο στην πιο γνωστή ομάδα υπέρ ηρώων της DC Comics  και κυκλοφόρησε το 2006 για το Xbox, Playstation 2, Nintendo DS και PSP. Δημιουργήθηκε από τα Snowblind Studios και η διανομή του έγινε από την Warner Bros. Games , εκτός από την εκδοχή για το Xbox που η διανομή έγινε από την DC Comics και την Eidos Interactive. Για το αρκετά ενδιαφέρον story, ένοχος είναι ο βετεράνος συγγραφέας της κόμικ σειράς Justice League,   Dwayne Mc Duffie και το  παιχνίδι χρησιμοποιεί την Dark Alliance Engine -  τεχνολογική  αιχμή του δόρατος  της Snowblind για το έτος που κυκλοφόρησε.
 To παιχνίδι ξεκινάει με τον Superman και τον Batman που σπεύδουν προς διάσωση των S.T.A.R Labs από τα δολοφονικά robot που έχει στείλει ο Brainiac.  O παίχτης μπορεί να επιλέξει  με ποιόν από τους δύο ήρωες θέλει να παίξει αλλά και να αλλάξει την επιλογή του όποια στιγμή θέλει.. Την ίδια στιγμή - επόμενες πίστες,  η Zatanna  και ο Martian Manhunter  αντιμετωπίζουν την Queen Bee και τα drones της.  Μόλις η Metropolis είναι και πάλι ασφαλής, η Justice League δέχεται σήμα πως ο Key  προσπαθεί να κλέψει έναν πυρηνικό πύραυλο. Σε αυτές τις πίστες,  οι ήρωες που έχει ο παίχτης είναι ο Flash και o Green Lantern. To ίδιο προσπαθεί να κάνει και η Killer Frost αλλά η Zatanna και η Wonder Woman της χαλάνε τα σχέδια. Και σε αυτές τις πίστες μπορείς να επιλέξεις όποια από τις δύο ηρωίδες θέλεις. Παρ' όλα αυτά ένας άλλος πύραυλος καταφέρνει να εκτοξευτεί και χτυπάει τον πλανήτη Άρη με σκοπό να ελευθερώσει τους White Martians για να επιτεθούν στην γή.  Σε αυτές τις πίστες οι δύο ήρωες που παίζουν είναι ο Superman και ο Martian Manhunter. Ο Brainiac έχει ελευθερώσει και τον Gorilla Grodd που σκοπεύει να εκδικηθεί την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας μια μηχανή που προκαλεί σεισμούς. Σε αυτές τι πίστες μπορείς να επιλέξεις όποιον ήρωα θέλεις από όλους όσους έχει το παιχνίδι. Τουλάχιστον στην εκδοχή του PSP που τερμάτισα εγώ.  Δεν θέλω να μακρυγορήσω για αυτό θα πω, πως πίσω από τον Brainiac τελικά βρίσκεται ο Doomsday. Το story αν και απλό - δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι αρκετά ευχάριστο και ταιριάζει γάντι σε μια μεταφορά της Justice League σε Video Game.

To gameplay είναι επίσης αρκετά ευχάριστο.  Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι το περιβάλλον είναι interactive και μπορείς να το καταστρέψεις, χρησιμοποιώντας υπέρ δυνάμεις. Ο χαρακτήρας του παιχνιδιού,  όπως ανέφερα και παραπάνω είναι Single player ή two player ή αλλιώς co -op. Επίσης δυνατό του σημείο είναι ο τρόπος που έχουν παρουσιάσει οι δημιουργοί τις δυνάμεις των ηρώων και ειδικότερα τις super κινήσεις τους. Καθώς εξελίσσεται το παιχνίδι,  ο παίχτης μπορεί να αναβαθμίσει και τους ήρωες χρησιμοποιώντας το role - playing style boot system που έχουν εντάξει οι developers της Snowblind studios.
 Οι ήρωες που παρουσιάζονται είναι οι : Batman, Superman, Flash, Zatanna, Green Lantern - John Stuart ,  Martian Manhunter,  Wonder Woman αλλά στην πορεία μπορείς να ξεκλειδώσεις και τους :Aquaman, Black Canary, Green Arrow, Green Lantern - Hal Jordan, Green Lantern - Kyle Rayner, Hawkgirl , Huntress και Supergirl. Μαζί με τους καλούς  το Justice League Heroes έχει πάρει  τα δικαιώματα  και για αρκετούς κακούς όπως τους  : Brainiac, Circe, Doomsday, Darkseid κ.α.  Επίσης μπορείς να ξεκλειδώσεις και αρκετά νέα κοστούμια για όλους τους ήρωες.
 Η υποδοχή του παιχνιδιού σε ότι αφορά την εκδοχή του για μεγάλες κονσόλες δεν ήταν αρκετά θερμή. Και αυτό γιατί εκείνη την εποχή κυκλοφόρησε και το multi player παιχνίδι της Marvel με τίτλο X-MEN Legends , στο οποίο μπορούσες  να επιλέξεις σε όλα τα σημεία του,  ανάμεσα από όλους τους ήρωες που περιείχε σε σχέση με το JLH , που ειδικά στην αρχή μπορείς να διαλέξεις μόνο ανάμεσα από δύο. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι ήταν μια εισπρακτική επιτυχία καθώς η εκδοχή του για PSP  πήρε καταπληκτικές κριτικές και ήταν ένας από τους εμπορικούς τίτλους της χρονιάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου