With Great Power... "The Stan Lee Story"

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν επώνυμο Lee και είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Ο πιο γνωστός σε όλους είναι ο Bruce Lee, αλλά ο έπόμενος στην λίστα θα είναι σίγουρα ο Stan Lee, συγγραφέας κόμικ, πατέρας σούπερ ηρώων, εκδότης, παραγωγός και επίσημος πρόεδρος της Marvel Comics.
Δεν είναι και λίγα για τον Stanley Martin Lieber, έναν νεαρό Ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, φτωχός και με πολύ δουλειά, έφτασε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην δημιουργία των κόμικ.
Το documentary With Great Power... "The Stan Lee Story" ξεκινά ένα βιογραφικό ταξίδι και αναλύει σε βάθος την ζωή και το έργο του Stan Lee. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια όπου αναφέρει ότι ο πρώτος ήρωας που του έκανε εντύπωση ήταν ο ηθοποιός Errol Flynn. Οι περιπετειώδης ταινίες του έδωσαν έμπνευση για τους σούπερ ήρωες.
Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε στον Αμερικάνικο στρατό να δουλεύει σαν playwright δηλαδή να γράφει manuals, εκπαιδευτικά φιλμ, σλόγκαν και καρτούν σχετικά με τον πόλεμο.
Αργότερα ξεκινά το έργο του στην συγγραφή κόμικ και στην δημιουργία πολλών υπερηρώων που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, X-Men, Daredevil, Doctor Strange και φυσικά ο Spider-Man είναι μερικοί από αυτούς.
Το documentary είναι σκηνοθετημένο από τους Terry Dougas, Nikki Frakes και Will Hess.
Υπάρχουν πολλές συνεντεύξεις από διάσημους ηθοποιούς που έπαιξαν σε ταινίες βασισμένες σε κόμικ όπως ο Nicolas Cage (Ghost Rider), Patrick Stewart (Professor X), Tobey Maguire (Spider-man), James Marsden (Cyclops), Michael Chiklis (Thing), James Franco (Harry Osborn) ή και άλλοι όπως ο Kevin Smith, Ringo Starr και πολλοί άλλοι.
Είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε βιογραφικό φιλμ για τον μεγάλο Stan Lee.
Δείτε την σε αυτό το link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου