Ιωάννης Αλεξιάδης

Είναι ευχάριστο να βλέπεις νέους Έλληνες σχεδιαστές να θέλουν να ασχοληθούν με τα κόμικς - σχέδιο επαγγελματικά, παρόλο που γνωρίζουν πως σε αυτή την χώρα κάτι τέτοιο είναι  τόσο εύκολο όσο το να σφαλιαρίσεις στα μούτρα τον Hulk όταν έχει τα νεύρα του. Δύσκολο  εώς παράλογο εγχείρημα, χωρίς μαξιλαράκια ασφαλείας. Τίποτα όμως δεν είναι πιο αξιόλογο από το να έχεις ενα στόχο και να προσπαθείς να τον πετύχεις. Στην τελική σε αυτή τη ζωή, ότι αξίζει ποτέ δεν σου δίνεται εύκολα και μπράβο σε όσους δεν κάνουν εκπτώσεις στα όνειρα τους για το μέλλον. Εμείς από αυτό το μικρό ηλεκτρονικό μας βήμα, θα είμαστε εδώ να τους στηρίζουμε.
Ένας απο αυτούς τους μικρούς καθημερινούς ήρωες που ζουν ανάμεσα μας , είναι και ο Γιάννης Αλεξιάδης ετών 23.

 Μέσα στο  σύντομο χρονικό διάστημα που κρατάει ένας καφές, μας μίλησε για την αγάπη του για το σχέδιο, τα manga, τα κόμικς,  τα σχέδια του για το μέλλον  και μας μίλησε για τον εαυτό του.


Πάντα σχεδίαζα, δεν θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς χαρτί και μολύβι. Στο Πανεπιστήμιο όταν έδινα εξεταστική , στο πρόχειρο είχα πάντα ένα σχέδιο.Στο Λύκειο, η Μούσα μου δεν λυπήθηκε καμία θρησκευόμενη εικόνα, κανέναν Σωλομό.Μεγάλωσα δυστυχώς ή ευτυχώς με Anime και Manga, οπότε και οι επιρροές είναι πολλές. Η κρίση χτύπησε εμένα και τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά Ηρακλείου Κρήτης, οπότε και έφυγα. Γύρισα Αθήνα, με προοπτική εικονογράφισης ή 3D Animation. Μικρότερος , είχα πάει σε φροντιστήριο Εικονογράφισης (Αντώνη Παπαντωνίου σου χρωστώ πολλά).Καταστάλαξα. Πηγαίνoντας σε ένα ΙΕΚ άνοιξαν οι ορίζοντες μου.Μέσα σε ένα χρόνο συμμετείχα σε μια έκθεση στην Ισταμπουλ της Τουκίας με 2 stop-motion video , πουλούσα σχέδια ,έγραψα όσες ιστορίες είχα στο κεφάλι μου, συζητήθηκαν πρότζεκτς, υλοποιήθηκαν πολλά. 

Πλέον είμαι και στην καλλιτεχνική επιμέλεια της Τούρκικης Έκθεσης.(Πολλά διαφορετικά πράγματα,truly gifted with multitask).Νομίζω η φύση μου είναι μαθηματικώς καλλιτεχνική. Δεν νοείται να σταματήσω τα μαθηματικά και την φυσική, είναι ο 2ος εαυτός μου. Αλλά ο πρώτος είναι το σχέδιο.Και πλέον ο στόχος μου είναι να σπουδάσω 3D/2D animation στο εξωτερικό. Απλός, λητός.




Το σχέδιο του Γιάννη είναι αρκετά προσωπικό.Ιδιαίτερο. Έντονες γραμμές, σκληρές αντιθέσεις και χρώματα. Επιρροές απο την Ιαπωνική σχολή - Manga πολλές, χωρίς όμως να προσπαθεί να αντιγράψει ή να αφομοιωθεί απο αυτήν. Στην πορεία του χρόνου, πιστευω θα αποκτήσει το δικό του ύφος και θα μπορέσει να αναγνώσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, έτσι ώστε να γίνουν πιο ξεκάθαρες, πιο κατανοητές μέσα από την ζωγραφική του.

Η κλιση του άλλωστε, νομίζω είναι εμφανής. Βέβαια το ταλέντο είναι κατα την γνώμη  μου το 20% της επιτυχίας. 10% είναι καθαρή τύχη και το υπόλοιπο 70% είναι σκληρή και συστηματική προσπάθεια.
 Αν συνεχίσει  όμως με αυτούς τους ρυθμούς, δεν τον φοβάμαι. Η αγάπη του για το σχέδιο, προέρχεται μέσα από την εσωτερική του ανάγκη να εκφραστεί. Τέτοιες αγάπες δεν πεθαίνουν εύκολα.

Μας έστειλε μια δουλειά του με τίτλο '' Red Riding Wolf - The Past''  που πραγματεύεται την ιστορία την Κοκκινοσκουφίτσας, μετά το τέλος του γνωστού σε όλους μας παραμυθιού. Το παραπάνω σκίτσο προέρχεται μέσα από αυτήν, όπως και το σχέδιο που επέλεξα να εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα. Μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα παρακάτω.

Μπορείτε να δείτε και το animation video αυτής της δουλειάς, πατώντας εδώ :Red Riding Wolf - 
 The Past

Εμείς να ευχηθούμε στον Γιάννη να συνεχίσει να είναι δημιουργικός και πολυπράγμων, να μην σταματήσει να σχεδιάζει, να καταφέρει να εκδώσει κάποιες από τις δουλειές του και φυσικά κάθε επιτυχία στα επαγγελματικά του σχέδια. Το C is For Comics θα στηρίζει πάντα την προσπάθεια του. 

Υ.γ - Αν πιάνει το χέρι σας και αγαπάτε και εσείς τα κόμικς μπορείτε να μας στείλετε τα σχέδια σας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο cisforcomics@gmail.com


2 σχόλια:

  1. O Yiannis ine ena eperoho plasma harismatiko, pou iha tin timi kai tin hara na ton eho simetehonta sto international art event of DNA in istanbul 2013, . eki mas edose ena poli omorfo digma doulias tou kai to kino adapokrithike to idio therma episis. kalo dromo sto iperoho taxidi tou Mistikou sou dromou , Yianni Alexiadi.
    panta filos
    dimitris vogdanis danis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Γιάννη!!! Μας κάνεις να φουσκώνουμε από χαρά για εσένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή