Batman Zero Year

Καθώς βρισκόμαστε στο κατώφλι της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου videogame Batman : Arkham Origins είναι μια καλή ιδέα να σας παρουσιάσω το εξαιρετικό Batman : Zero Year,ένα διαμάντι της New 52 σειράς Batman της DC.
Για όσους δεν γνωρίζουν τα New 52 είναι σαν ένα "soft reboot" σε όλο το franchise της DC,όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία.Στο μέλλον θα γράψω ένα σχετικό άρθρο να το αναλύσουμε καλύτερα,για την ώρα θα ασχοληθούμε με την καταπληκτική συνεργασία του ιδιαίτερα χαρισματικού Scott Snyder(σενάριο) και του φοβερού Greg Capullo(σχέδιο) που μας πρόσφεραν για ακόμα μια φορά μία ίσως απ'τις καλύτερες ιστορίες του Σκοτεινού Ιππότη μετά το best-seller Batman : The Court Of Owls με το οποίο μας άφησαν άφωνους το 2011-12(μμμ,πρέπει να γράψω και γι'αυτό...εν καιρό).Μιλάμε πάντα για την σειρά Batman New 52,να μην μπερδευόμαστε.

                                               Zero Year


Η σειρά Zero Year ξεκίνησε στο 21ο τεύχος της σειράς Batman(The New52) τον Ιούνιο που μας πέρασε και θα ολοκληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο ή 11 μηνιαία τεύχη αν προτιμάτε...ή του χρόνου τον Ιούνιο...στο θέμα μας.Η DC ζήτησε απ'τον Scott Snyder,το καινούριο της αστέρι όπως πολλοί των χαρακτηρίζουν, να γράψει μια origin ιστορία για τον Σκοτεινό Ιππότη.Ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Kevin Smith "Fatman on Batman" ότι ένιωσε μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλο άγχος παράλληλα(τουλάχιστον για λίγο) όταν του ζητήθηκε.Δεν είναι και εύκολο να γράψεις καινούριο κομμάτι για τα origins ενός απ'των διασημότερων υπερηρώων στον κόσμο.
Προς στιγμήν φαίνεται οτι ο κύριος S.Snyder τα καταφέρνει μια χαρά,έχοντας βέβαια δίπλα του το διαβολικά όμορφο σχέδιο του Greg Capullo (Spawn) ο οποίος αξίζει να πούμε ότι έχει ταιριάξει πάρα πολύ καλά στην DC και στον συγκεκριμένο τίτλο.Σαν άλλο "Δυναμικό Ντουέτο" έχουν κατα την γνώμη μου ανεβάσει την νέα σειρά σε επίπεδα που κανένας δεν περίμενε,ούτε η ίδια η DC.Η συνεργασία τους αυτή όπως φάνηκε και στο παρελθόν είναι η τέλεια "συνταγή" γι'αυτόν τον θρυλικό τίτλο.

                                         Secret City



Η σειρά Zero Year θα χωριστεί σε τρία κεφάλαια εκ τον οποίων το πρώτο με τον τίτλο "Secret City" ολοκληρώθηκε αν δεν κάνω λάθος με το τεύχος #23 που εκδόθηκε αυτό τον μήνα.Θα ακολουθήσει τo "Dark City" που θα ολοκληρωθεί και αυτό σε τρία με τέσσερα τεύχη(άγνωστο ακόμα) και έπειτα θα κλείσει με το κεφάλαιο "Wild City".
Στο Zero Year μας παρουσιάζεται ένας Bruce Wayne αφού έχει γυρίσει στο Gotham μετά απ'την πολυετή απουσία του και τον ακολουθεί στα πρώτα του βήματα σαν vigilante χωρίς ακόμα να φοράει την μάσκα του Σκοτεινού Ιππότη.Γίνεται μια εκ νέου παρουσίαση της Red hood gang με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο νέος και άπειρος ακόμα Bruce προσπαθώντας να βρεί τα "πατήματα"στην "καριέρα" που θέλει να ακολουθήσει.Απ'την άλλη θα μας φέρει σε επαφή με δολοπλοκίες και ένα σκοτεινό σχέδιο που έχει επίκεντρο τις Wayne Industries και φαίνεται πως πίσω απ'ολα κρύβεται ο Edward Nigma.
Δεν θέλω να εμβαθύνω άλλο στην ιστορία, απ'την μια γιατί βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα και απ'την άλλη γιατί είναι τόσο καλογραμμένη και καλοσχεδιασμένη που αξίζει και με το παραπάνω να την διαβάσετε.Εκεί που θα σταθώ είναι οτι ο Snyder έχοντας σαν οδηγό το αγαπημένο του όπως δήλωσε Batman : Year One του Frank Miller κάνει εξαιρετική δουλειά συνδέοντάς το με το Zero Year.Κατα τον ίδιο (και την DC) δεν θα μπορούσε σε αυτό το origin story του Batman να αφαιρέσει την αριστουργηματική δουλειά του Miller.Έτσι λοιπόν γεννήθηκε και ο τίτλος Zero Year που όπως καταλάβατε αν το Year One του Miller ήταν η πρώτη χρονιά του Batman σαν Batman, το Zero Year είναι τα πρώτα βήματα του Bruce στο να γίνει ο ήρωας του Gotham πριν φορέσει τη στολή.
Ο Greg Capullo μας δείχνει για άλλη μια φορά το σχεδιαστικό του ταλέντο με υπέροχα σχέδια που σε καθηλώνουν σε κάθε σελίδα ενώ αξίζει να αναφέρω και την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Danny Miki στα μελάνια.
Είτε είστε fan του Σκοτεινού Ιππότη,είτε δεν είστε και θέλετε από κάπου να ξεκινήσετε,το Ζero Year είναι μια απ'τις καλύτερες επιλογές για ανάγνωση στη καινούρια σειρά Batman the New 52.Οι παλιοί σίγουρα θα το αγαπήσουν(αν και νομίζω ότι ήδη το έχουν ξεκινήσει και το λατρεύουν) και οι καινούριοι θα κολλήσουν χωρίς να το περιμένουν.
Από εμένα καλή ανάγνωση,θα τα ξαναπούμε μόλις επιστρέψω απ'το Gotham στο οποίο θα βρίσκομαι απ'της 25 του μήνα ;)
'Til Next Time!









1 σχόλιο:

  1. H DC έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τα New52. Φοβερές ιστορίες και σχεδιαστές. Ιδιαίτερα το Batman : The Court Of Owls είναι καταπληκτικό.
    Όσο για το Zero Year θα περιμένω να συμπληρωθεί η σειρά και θα το πάρω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή