DeadPool (io the Magnificent)

Ναι πολύ καλά  καταλάβατε .Ο  αγαπημένος απο πολλούς αντιήρωας της Marvel,  έχει πλέον  δικό του video game.  Και όταν λέμε το δικό του,  δεν εννοούμε πως  χαρίζει απλά το όνομα του. Εννοούμε  έναν καθάρα δικό του και  προσωπικό τίτλο,  που ζωντανεύει στην οθόνη με το game play του,  με αρκετή επιτυχία το σύμπαν της μυθοπλασίας του χαρακτήρα.
Ξεχάστε ότι ξέρατε για τα κλασικά παιχνίδια δράσης που αφορούσαν μεταφορές ηρώων κόμικ. Μέσα στο DeadPool (io the Magnificent),   ο λαλίστατος σπαθοφόρος ήρωας αυτοπροσώπως, σας ταξιδεύει  σε ένα πρωτότυπο Action shooting comedy game.




 Για να υπάρξει αυτό  το αποτέλεσμα,  για να αποκτήσει ο ήρωας ζωή,  έβαλαν το χεράκι τους ο Daniel Way (παλιός συγγραφέας του  κόμικ του deadpool)  και ο  Nolan North στο σπικάζ σε μια αρκετά επιτυχημένη voice acting ερμηνεία. Ο North πιθανόν να είναι γνωστός σε εσάς τους gamers μέσα απο άλλα video games όπως τα : Assassin creed, Spiderman shattered Dimensions, Batman arkham origins,  etc).

To παιχνίδι κατασκευάστηκε  από την High Moon Studios και η  παραγωγή  είναι της Activision.
Η αγάπη - κόλλημα που έχει η Activision με την Marvel είναι μια ιστορία που κρατάει απο το 1998 και το  playstation1.

 Είναι  ένα Action 3d game που παρουσιάζει τον   Ήρωα  εντελώς ψυχάκια. Όχι βέβαια πως δεν είναι. Ο χαρακτήρας μας ακούει όχι μόνο μία φωνή  αλλα δύο μέσα στο κεφάλι του και καθοδηγεί τον παίχτη σε μια απίστευτη ιστορία δράσης και χιούμορ.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε διάφορες τοποθεσίες, μερικές απο τις οποίες είναι αρκετά γνωστές περιοχές  του Marvel Universe όπως το Genosha Island.

Σεναριακά όπως είναι αναμενόμενο παίρνει  γενικότερα στοιχεία απο την Marvel έτσι όπως είναι λογικό κατα την διάρκεια του παιχνιδιού συναντάς αρκετούς γνωστούς χαρακτήρες όπως ο Wolverine, η Rogue, ο Cable κ.α.

Το Deadpool χρησιμοποιεί ένα σύστημα μάχης που θα σας φανεί πάρα πολύ γνωστό αλλά δυστυχώς με  εντελώς λανθασμένη  προσέγγιση. Θα το χαρακτήριζα ως μια εντελώς χάλια μεταφορά του  Batman Arkham  series. Το engine σου δίνει πάμπολλες επιλογές να αντιμετωπίσεις όσους αντιπάλους έχεις μπροστά σου. Με ένα σχετικά εύκολο συνδυασμό κινήσεων γνωστό και ως Kill streak - πηδάς απο τον έναν αντίπαλο στον άλλο. Αλλάζεις όπλα, χτυπάς με διαφορετικούς τρόπους και μαζεύεις combo points, τα οποία σου δίνουν DP points για να αγοράσεις νέες κινήσεις, δυνατότερα όπλα κλπ.

Στο  Deadpool θα παρατηρήσετε φτωχή μεταφορά αυτού του engine με αρκετά  Bugs και camera views τόσο λάθος, που θα σας κάνει να  μετανιώσετε ακόμα και  την αγορά του (Κακά τα ψέμματα).
Άλλα Have No Fear φίλοι μου γιατί το παιχνιδάκι έχει τόσα καλούδια  που  ισορροπείτε η κατάσταση. Όπως για παράδειγμα το σενάριο όπου βάζει το χεράκι του ο Deadpool και το κάνει αρκετά πικάντικο και διασκεδαστικό,  οι αρκετές επιλογές των όπλων, τα διάφορα finishing moves η τα stealth kills που θα σας κάνουν να διπλώσετε από τα γελια!!!!
Κατά την γνώμη μου είναι ένας τίτλος όπου θα καταφέρει να μείνει στην μνήμη σας όχι τόσο για το Gameplay του και τις πλούσιες επιλογές του, άλλωστε δεν είναι τα δυνατά του σημεία και δεν κατεφέρνει να εντυπωσιάσει άλλα για το καλοδουλεμένο του σενάριο και τις ιδιαιτερότητες του πρωταγωνιστή στις οποίες καλά έκαναν και έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα. Οι ώρες που θα περάσετε αν ξεκινήσετε να παίζετε αυτό το video game θα είναι πραγματικά ευχάριστες. Όσοι γνωρίζετε και αγαπάτε  τον Deadpool,  δαγκώστε το χωρίς φόβο!!!
Οι υπόλοιποι που θα το αγνοήσετε.... έννοια σας και ο Deadpool θα σας βρει!!

1 σχόλιο: