Hulk vs Thor

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που σας προτείναμε κάποια animation ταινία εδώ στο C is for Comics, έτσι σήμερα επέλεξα να σας μιλήσω για τo  Hulk vs Thor.  Κυκλοφόρησε απευθείας σε DVD (direct -to-video) στις 27 Ιανουαρίου του  2009 και η διανομή έγινε από την Lionsgate home entertaintment . Από τις αρχές του 2000 η Marvel έκανε την προσπάθεια να αποκτήσει και αυτή ένα κομμάτι από την αγορά των animation films, που μέχρι τότε  ήταν προσωπική υπόθεση της DC. Έτσι η Marvel animation σε συνεργασία με την Lion Gates films,  δημιούργησαν αρκετές animation μεταφορές, μέσα στις οποίες βρίσκεται και το Hulk vs Thor. Αποτελεί την μία από τις δυο ταινίες που κυκλοφόρησαν με τον τίτλο Hulk vs. H άλλη αναφέρεται στην μάχη ανάμεσα στον Hulk και τον Wolverine. Θα γράψουμε κάτι για αυτήν στο μέλλον.
Την δουλειά επάνω στον σχεδιασμό του animation ανέλαβε η Madhouse που προσπάθησε για το καλύτερο, χωρίς όμως να το αγγίξει. Είναι μια πολύ καλή δουλειά χωρίς αμφιβολία και εύκολα μπορείς να καταλάβεις τον κόπο που  έχει πέσει  για την δημιουργία αυτής της ταινίας. Όταν όμως φιγουράρεις κάτω από το logo της  Marvel, σίγουρα οι θεατές έχουν μεγάλες προσδοκίες από εσένα. Πόσο μάλλον όταν απευθύνεσαι  σε πιο ώριμο κοινό  και σκοπεύεις να κονταροχτυπηθείς με τον αιώνιο αντίπαλο σου (DC) στα animation films, o οποίος έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς. 
Με άλλα λόγια το animation της ταινίας είναι αρκετά καλό  αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι Groundbreaking ή κάτι που μπορεί να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Σχεδιαστικά,  οι συγκεκριμένες απεικονίσεις των ηρώων γενικότερα  είναι συμπαθητικές. Έξυπνη χρήση καμπύλων και δυναμικών γραμμών,  συμβάλουν  στο καλό flow των κινήσεων στο animation. Μακροσκελή άκρα και γωνίες γεμάτες ένταση γεμίζουν τα καρέ και προσδίδουν στα σκίτσα τον απαιτούμενο υπέρ ηρωισμό των χαρακτήρων.

 Αρνητικό σημείο στο σχέδιο θα έλεγα πως μου φάνηκαν τα πρόσωπα των ηρώων. Δεν τρελάθηκα με τον Thor παρ' όλο που υπάρχει ο  αρχοντικός και ευγενής αέρας στην φυσιογνωμία του.  Μοιάζει
απόμακρος σαν να έχει κόμπλεξ ανωτερότητας. Οκ, είναι θεός αλλά αν έχεις διαβάσει κάτι παραπάνω για αυτόν τον ήρωα γνωρίζεις πως άπειρες φορές έχει παρατήσει την Asgard για να βοηθήσει την Midgard. 
Το ίδιο θα έλεγα και για τον Hulk. Ξέρω πως είναι ένα πλάσμα γεμάτο οργή που θέλει να σπάσει τα πάντα αλλά το μαύρο μακρύ μαλλάκι και  το πρόσωπο που μοιάζει με πράσινο Troll monster με χάλασαν άσχημα.
 Παραγωγός ήταν ο κορυφαίος Frank Paur ( Batman : The animated series, Gargoyles, The Avengers : Earth's mightiest heroes) και σκηνοθέτης ο Sam Liu. Μέσα στα 45 λεπτά που διαρκεί αυτή η ταινία παρατηρείς εύκολα πως είναι έξυπνα γυρισμένη. 
 Πολύ ωραίος φωτισμός με συχνές χρήσεις spotlight για να αποδώσουν την ένταση στα πρόσωπα. Στρωτή αλληλουχία πλάνων στο μοντάζ και ξεκάθαρες γωνίες της κάμερας. Σκηνοθεσία που πολύ σωστά  ακολουθεί πιστά  το Story.

  Η υπόθεση είναι απλή, και η εξέλιξη της είναι ευκολονόητη χωρίς μεγάλες ανατροπές.  Είναι ιδανική για μικρά παιδιά καθώς η βία δεν έχει σκληρό και ρεαλιστικό υπόβαθρο. Ο Hulk σπάει τα πάντα αλλά δεν ανοίγει ούτε μύτη σε όλη την ταινία...

Η υπόθεση  έχει ένα Ragnarok theme χαρακτήρα.  Ο odin πέφτει στον καθιερωμένο του odinsleep και τότε ο Loki τηλεμεταφέρει τον Hulk στην Asgard και τον διαχωρίζει από το alter ego του Bruce Banner. Για την ακρίβεια σκοτώνει τον Banner.  To  αποτέλεσμα αυτό μετατρέπει τον Hulk σε μια  άμυαλη πολεμική μηχανή που θέλει να σπάσει τα πάντα...Hulk Smash !!!
 Εκεί πολεμάει σχεδόν κάθε γνωστή οντότητα που συμπεριλαμβάνεται στο Franchise  του Thor. 
Φυσικά στο τέλος ο  Βanner επανέρχεται στην ζωή, γίνεται ένα με τον Hulk ξανά, τον ηρεμεί  και επιστρέφει στην γη. Τέλος καλό όλα καλά.

Σε ότι αφορά το Cast, o Bryce Johnson ως Bruce Banner, αποδίδει πολύ καλά τον χαρακτήρα του. Ταιριάζει με την εικόνα του ήρωα. Ο Fred Tatasciore  (γνωστός voice actor μέσα από πολλά Japanese animation)  ως Hulk , ταιριάζει,  αλλά δεν νομίζω πως μπορεί να κρίνει κανείς αυτή του την ερμηνεία. Λέει 5 ατάκες όλες κι όλες. Όλη την ώρα μουγκρίζει και φωνάζει.
O Matt Wolf  ως Thor  ξεχωρίζει και δεν είναι τυχαίο που το 2011 επιλέχθηκε πάλι να δώσει την φωνή του στον Θεό του κεραυνού στην ταινία Thor : tales of Asgard.  


Σε γενικότερα πλαίσια θα έλεγα πως αξίζει κάποιος να δεί αυτό το animation. Άλλωστε έχει ως κύριο θέμα μια μάχη που πάντα ιντριγκάρει όλους τους comic lovers. Θες να δεις ποιός θα κερδίσει, ποιός είναι πιο δυνατός...

Μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο για ώριμο κοινό αλλά αυτή την στάση έχει η Marvel σχεδόν σε όλες τις animation ταινίες της. Δείτε και το Ultimate Avengers : The movie
ή το Doctor Strange : Sorcerer Supreme

 Ζούμε  σε μια χώρα που τέτοια επίπεδα σε animation films φαντάζουν έτη φωτός μακριά. Στην ουσία αποτελούν μεγάλο σχολείο από πολλές πλευρές. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που αξίζει να δείτε αυτή την ταινία. Στην τελική από το να δείτε τις μαλακίες που υπάρχουν στην Ελληνική τηλεόραση δείτε αυτό. Σίγουρα θα περάσετε πιο ευχάριστα τον χρόνο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου