Worst Movies from Comics 1970-1990

To Hollywood από την δεκαετία του 40 είχε αρχίσει να ασχολείται με τους σούπερ ήρωες της ένατης τέχνης, άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε με οικτρά αποτελέσματα. Οι Batman, Captain America, Superman, Captain Marvel και αρκετοί άλλοι, είχαν μεταφερθεί στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση, αποτέλεσμα της επιτυχίας των κόμικ της Marvel και της DC που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν εκείνη την εποχή. Οι προσπάθειες εκείνες ήταν συνήθως καλογυρισμένες και τα εφέ αν και ξεπερασμένα σήμερα, για την εποχή τους ήταν ότι καλύτερο γινόταν. Θα αφήσουμε όμως τις προηγούμενες δεκαετίες και θα αναλύσουμε τις ταινίες από κόμικ που έγιναν στα 70’ς, 80’ς, 90’ς και 00’ς. Και πιάνουμε αυτές τις χρονικές περιόδους γιατί πιστεύω ότι ήταν καλύτερες από τις προηγούμενες. Αν και πιστεύω ότι τα Flash Gordon serials του 1940 ήταν κλάσεις ανώτερο από το Catwoman του 2004. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Ακούγοντας έτσι το “Thriller” του Michael Jackson περνάμε στα χειρότερα του 1970-1990

5. Captain America (1990)
Το 1990 ο Albert Pyun ένας low budget σκηνοθέτης κάνει μια απόπειρα να πάρει την ιστορία του Captain America, να την αλλάξει αρκετά για να μας την παρουσιάσει σε μια ψιλόάθλια ταινία. Πολύ λίγα εώς ανύπαρκτα εφέ, σενάριο με πολλά κενά, ο Steve Rogers καταψύχεται κι παραμένει κρύος στην υπόλοιπη ταινία και ο Red Skull, ο ναζί εχθρός του Captain America είναι ιταλικής καταγωγής. Αυτό μας φτάνει. Βέβαια είχαν προηγηθεί και 2 ακόμα Captain America Tv ταινίες το 1979 αλλά δεν τις έχει δει ούτε ο σκηνοθέτης τους.

4. Howard the Duck (1986)
Ήταν κανονικά να γυριζόταν animation, αλλά κάποιος έξυπνος είχε την φαεινή ιδέα να γίνει με ηθοποιούς. Υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο George Lucas όπου άφησε την θέση του προέδρου της Lucasfilms για να ασχοληθεί με την παραγωγή αρχίζοντας με αυτό. Επηρεασμένη από το ομώνυμο κόμικ της Marvel, το Howard the Duck είχε σπέσιαλ εφέ της Industrial Light & Magic, οπότε στον τομέα αυτό είχε γίνει αρκετά καλή δουλειά, αλλά η ταινία δεν βλεπόταν. Ο Lucas επέμενε ότι η ταινία είναι πολύ αστεία, αλλά πόσο αστείος μπορεί να είναι ένας μεγάλος πάπιος που μιλάει; Αρκετά χρόνια αργότερα είχε και άλλη φαεινή ιδέα με τον Jar Jar, όπου πάλι δεν βλεπόταν. Κόστισε περίπου 36 εκατομμύρια δολάρια και ενώ την προώθησαν πολύ, ο κόσμος δεν την είδε. Λένε ότι οι ηθοποιοί μετά άργησαν να βρουν ρόλους και μόνο ο Tim Robbins ήταν αυτός που σώθηκε. Ναι, είχε υπογράψει να παίξει στην ταινία αυτή. Μάλλον τον εκβίαζαν με κάτι. 

 3. The Punisher (1989)
Άλλο ένα παράδειγμα χάλια ηθοποιίας και σκηνοθεσίας θα δούμε στην ταινία Punisher του 1989. Πρωταγωνιστεί ο Dolph Ludgren σαν τον Frank Castle που φορά το μαύρο t-shirt του διώκτη του οργανωμένου εγκλήματος και παίρνοντας τα όπλα του αφήνει πτώματα με το κιλό. Αλλά ξεχνάει να πάρει το κλασικό μπλουζάκι με την νεκροκεφαλή και ο θεατής δεν καταλαβαίνει αν βλέπει τον Rambo ή τον Punisher. Αμερικανιές ολικής και κρύα αστεία που το 1989 ήταν στη μόδα. Μακριά!

 2. Superman 3 (1983)
Μετά από τα πολύ επιτυχημένα 2 πρώτα Superman, περιμένεις να δεις και μια ανάλογη συνέχεια. Αλλά όχι. Οι παραγωγοί σκέφτηκαν να βγάλουν τον Lex Luthor, και σαν κακό της ταινίας να βάλουν τον Richard Pryor, σαν έναν ιδιοφυή προγραμματιστή που κατασκευάζει έναν υπέρτατο υπολογιστή που θα αντιμετωπίσει ο Superman. Εντάξει! Δεν νομίζω ότι μπορεί να μας πείσει για κάτι τέτοιο ο συμπαθής κατά τα άλλα κωμικός, αλλά το 1983 τον εμπιστεύτηκαν. Η ταινία έχει πολλά gags χάρη στον Pryor και όσο και αν προσπαθεί ο Christopher Reeve δεν το σώνει. Μόνο οι σκηνές που πολεμάει τον alter ego «κακό» εαυτό του κάτι λένε. Η ταινία δεν ήταν μόνο κακή, ήταν και άτυχη γιατί βγήκε ένα μήνα μετά το Star Wars Return of the Jedi. Άντε να αποφασίσεις τι να δεις!
 
1.Superman 4 The Quest for Peace 1987
Ο άνθρωπος ατσάλι στην τρίτη του συνέχεια, έχει την τιμητική του στη λίστα γιατί κατάφερε κατά την γνώμη μου να είναι η χειρότερη ταινία από κόμικ την δεκαετία του 80. Αν το Superman 3 ήταν κακό, το 4 δεν θα έπρεπε να γυριστεί. Ο Christopher Reeve δεν ήθελε να επιστρέψει γιατί είχε δει την φάρσα στο 3 και πίστευε ότι τέρμα ο Superman γι’ αυτόν. Οι παραγωγοί του πρότειναν ότι αν πρωταγωνιστούσε και πήγαινε καλά εμπορικά, θα μπορούσε να σκηνοθετήσει το πέμπτο και επίσης θα του έκαναν την παραγωγή σε ότι ταινία ήθελε. Η συμφωνία ήταν καλή. Και εγώ θα το έκανα με αυτούς τους όρους. Αλλά στην συνέχεια αποδείχτηκε ότι το μπάτζετ ήταν μικρότερο από όσο υπολογιζόταν και ο σκηνοθέτης Sidney J. Furie έκοβε από παντού. Το αποτέλεσμα ήταν να είχε χάλια εφέ και να μην πείθει ότι βλέπεις ταινία με τον Superman. Για την ιστορία ο Lex Luthor με τον ανηψιό του Lenny κλέβουν μια τρίχα του Superman από το μουσείο που φυλαγόταν και κατασκευάζουν από το DNA έναν καινούργιο υπεράνθρωπο σφίχτη, τον Nuclear Man, ο οποίος παίρνει τις δυνάμεις του από τον ήλιο. Μετά από τις καταστροφές που θα κάνει, ο Superman για να τον νικήσει, θα αλλάξει την τροχιά του φεγγαριού, για να προκαλέσει έκλειψη ηλίου, με αποτέλεσμα να χάσει ο Nuclear Man τις δυνάμεις του. Το κοινό δεν εκτίμησε την πολυπλοκότητα του σεναρίου και δεν το τίμησε με τα εισιτήρια του. Superman The Quest for Piss.
Παραλίγο να μπουν στη λίστα και τα Red Sonja του 1985 και το SuperGirl του 1984, αλλά τους έδωσα την ευκαιρία να είναι τα outsiders.
Θα επανέρθω με τα Top 5 καλύτερα του 1970-1990.

2 σχόλια:

  1. Symfwnw se ola ektos apo thn papia..Emena gia kapoio parakseno logo mou arese

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να τα έχεις κάπου στην άκρη να τους ρίξουμε μια ματιά. Άλλο να το διαβάζεις κι άλλο να το βλέπεις και να χρησιμοποιείς οξυγονοκόλληση στα μάτια, να μην ξαναδούνε τίποτα πια.
    Είναι cult.

    ΑπάντησηΔιαγραφή