Marshal Law

Άλλος ένας εκκεντρικός χαρακτήρας που γεννήθηκε στις σελίδες των αγγλικών κόμικ είναι ο Marshal Law. Δημιουργοί του στο σενάριο ο Pat Mills και στο σχέδιο ο Kevin O'Neil. Κυκλοφόρησε από την Epic Comics το 1987 σαν σειρά 6 τευχών.
Η απροσδόκητη επιτυχία του, οδήγησε και σε άλλες κυκλοφορίες, εκτός από την Epic Comics, με την Apocalypse Comics και την Dark Horse Comics, περισσότερο με one-shot τεύχη.
 
Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Joe Gilmore/Marshal Law, κυβερνητικός πράκτορας, βετεράνος του "The Zone", πολέμου της Νόριας Αμερικής που είχαν εμπλακεί και οι Η.Π.Α. Η κυβέρνηση είχε αλλάξει γενετικά όσους στρατιώτες είχαν σταλθεί στον πόλεμο αυτό και τους είχε μετατρέψει σε super soldiers.
Βάζοντας τους βιο-ηλεκτρονικά τσιπ τους έδωσε την ικανότητα να μην νιώθουν καθόλου πόνο, διώνχοντάς τους όμως και άλλα συναισθήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν την ανάγκη να προκαλέσουν πόνο σε άλλους, κάνοντάς τους φονικές μηχανές.
Οι περισσότεροι μετά τον πόλεμο τρελάθηκαν από την έλειψη συναισθημάτων και δεν μπόρεσαν να συγκτατούν την οργή τους. Ο Joe Gilmore ανήκε στην ελίτ ομάδα The Screaming Eagles και ήταν από τους λίγους που επέστρεψαν σώοι από τον πόλεμο.
Η πόλη του San Francisco κατά την διάρκεια του πολέμου καταστράφημε από έναν μεγάλο σεισμό που ονομάστηκε "The Big One" και από τα θεμέλιά της χτίστηκε η San Futuro.
Γυρνώντας ο Joe ανακάλυψε ότι η γενετική είχε επιτρέψει σε όποιον ήθελε να αποκτά σούπερ δυνάμεις, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των ηπερ-ηρώων στην πόλη. Δεν μπορούσαν όμως όλοι να τις κοντρολάρουν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αυξηθει η εγκληματικότητα από την αλόγιστη χρήση υπερδυνάμεων.
Έτσι ο Joe Gilmore έγινε ο Marshal Law, ένας εκδικητής που θα έβαζε σε τάξη όποιον σούπερ-ήρωα "ξέφευγε" προς το κακό. Αυτό είναι κάτι που το απολαμβάνει γιατί απεχθάνεται τους σούπερ-ήρωες, καλούς ή κακούς. Φορώντας kinky ελαστικά μαύρα δερμάτινα και κρατώντας τεράστια όπλα, έχει μια ιδιαίτερη εμφάνιση σαν εκδικητής σούπερ-ηρώων.
Η βάση του είναι ένα παλιό αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στα υπόγεια του San Futuro, στα χαλάσματα της παλιάς πόλης. Σύντροφοί του είναι ο Danny, που αν και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, είναι αυτός που χειρίζεται το κεντρικό κομπιούτερ στην βάση του και ο Kiloton ένας μυώδης ήρωας που συνοδεύει τον Marshal Law στις αποστολές του και βοηθά στις πιο απαιτιτικές καταστάσεις.
Σαν Joe Gilmore ζει μια απλή ζωή και έχει κοπέλα την Lynn Evans μια νεαρή δημοσιογράφο και φεμινίστρια που την γνώρισε όταν ο μεγάλος σεισμός γκρέμισε τον τοίχο που χώριζε τα διαμερίσματά τους. Η Lynn δεν γνωρίζει την μυστική ταυτότητα του Joe, μισεί τους σούπερ-ήρωες και ιδιαιτέρως τον Marshal Law που τον αποκαλεί "φασιστικό γκέι γουρούνι".
Οι περιπέτειες του Marshal Law δείχνουν πως πρέπει να είναι ένα κόμικ με αντιήρωες που μισούν τους υπερ-ήρωες που τα υπόλοιπα περιοδικά εξυμνούν. Σοκάρει με το αναρχικό σχεδιό του, αφού η βία, το γυμνό, ο θάνατος και το μαύρο χιούμορ είναι σε κάθε καρέ του.
Κυκλοφόρησε σε μια περίοδο που το Dark Knight Returns και το Watchmen έκαναν περισσότερη επιτυχία, έχοντας πάνω κάτω την ίδια λογική. Σουπερ-ήρωες σε σύνταξη, αποτυχημένους με αληθινά προβλήματα να μην μπορούν να τα βγάζουν πέρα. Δεν μπορώ να τα συγκρίνω με το Marshal Law, αλλά ο Pat Mills και ο Kevin O’Neill αναγνωρίζω ότι πήγαν το θέμα με τους ήρωες ακόμα παρα πέρα.
Έχοντας εμφανής αναφορές και σεναριακά αλλά και σχεδιαστικά στους γνωστούς ήρωες της Marvel και της Dc, τους διακωμωδούν και την καλύτερη περίπτωση τους απομυθοποιούν με αστείο, σαρκαστικό και αναρχικό τρόπο.
Αν το πάρεις στα σοβαρά μπορεί να σε ενοχλήσει η extreme σάτυρα που κάνει στους αγαπημένους "καλούς" των κόμικ. Αν το δεις με πιο ανοιχτό μυαλό μπορεί και να το ευχαριστηθείς.
Όποιος θέλει να μπεί στον παλαβό κόσμο του Marshal Law και να του δώσει μια ευκαιρία, αξίζει να ψάξει τα παρακάτω:
Marshal Law #1-6 (Epic Comics) 1987-88
Marshal Law Takes Manhattan (Epic Comics) 1989
Marshal Law - Kingdom of the Blind (Apocalypse Comics) 1990
Marshal Law - The Hateful Dead (Apocalypse Comics) 1991
Marshal Law - Super Babylon (Dark Horse) 1992
Marshal Law Vs Pinhead-Law in Hell (Epic Comics) 1993
Marshal Law - Secret Tribunal (Dark Hors)e 1994
Marshal Law/Savage Dragon  (Image Comics) 1997
Marshal Law/The Mask  (Dark Horse) 1998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου